Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Ulf Kvensler: U raljama divljine – Sa surovih planinskih vrhova, ovaj triler prepun napetosti i neočekivanih preokreta vodi nas kroz neistraženu, divlju prirodu – iz koje ne možemo pobjeći i nemamo se gdje sakriti. Anna, Henrik i Milena svake godine uživaju u svojem tradicionalnom izletu na sjever Švedske. Anna i Henrik ne mogu odbiti kada Milena poželi da ovoga puta njezin dečko Jacob pođe s njima. Izlet se ubrzo pretvara u košmar, a odluka da povedu Jacoba zauvijek će promijeniti njihove živote: on ustraje na tome da se zapute u Sarek, krševitu planinsku oblast, u kojoj nema ni mreže ni signala, i koja je pogodna samo za iskusne planinare. I dok međusobne napetosti rastu, a put postaje sve naporniji, Anna se ne može oteti sve jačem dojmu da odnekud poznaje Jacoba.

Biljana Trajkovski: Kineziološke aktivnosti predškolske djece – Knjiga Kineziološke aktivnosti predškolske djece govori o dobrobiti tjelesnog vježbanja za zdravlje djece. Na temelju interdisciplinarnih istraživanja autorica dr. sc. Biljana Trajkovski razrađuje kako planirati, organizirati i provoditi kineziološke aktivnosti s djecom u dječjem vrtiću. Redovita primjena takvih aktivnosti u obliku različitih igara pridonosi prevenciji pretilosti te poboljšanju dječjih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti. U knjizi su navedeni primjeri stotinjak kinezioloških aktivnosti u obliku igara i vježbi. Kineziološke aktivnosti predškolske djece priručnik je namijenjen odgojiteljima, studentima predškolskog odgoja, kineziolozima i roditeljima.

Sinikka Nopola, Tiina Nopola: Slamka, Šlapica i vragolasta školarka – Slamka je krenula u školu, a njezina mala sestra Šlapica morala je ostati sama kod kuće i dosađivati se. Jednoga je dana Slamkin razred išao u ribolov. Za Šlapicu je to bilo previše, ona je ta koja voli “varati” ribe! Ustala je to jutro prije svih u kući, u krevet položila medu kojemu su ispod pokrivača virile samo noge i na njima šlapice, odjenula se u Slamkinu odjeću i pridružila se njezinom razredu…

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime