Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Eve Chase: Kuća od stakla – U idiličnoj šumi pokraj usamljene kurije pronađena je beba. Obitelj Harrington odluči je zadržati. Nakon tragedije koja ih je snašla, ta prekrasna djevojčica vraća im nadu, obasjavajući svojom prisutnošću mračne, prašnjave zakutke njihove kuće. U strahu da će im je vlasti oduzeti, drže je u tajnosti, kao da to blaženo ljeto normalna pravila ponašanja – i zakoni – više ne vrijede. No nekoliko dana poslije na imanju je pronađeno tijelo i njihovi snovi o savršenoj obitelji razbijaju se poput stakla. Godinama poslije trebat će od bolnih krhotina složiti slagalicu istine…

 

 

Iben Dissing Sandahl: Danski odgoj tinejdžera – Ako ste imali prilike pročitati svjetski bestseler Danski odgoj djece, već ste otkrili kako danski roditelji uspijevaju godinu za godinom odgojiti sretnu, samopouzdanu i uspješnu djecu. Iben Dissing Sandahl ovdje će vam otkriti kako danski odgoj i njihove tinejdžere čini samopouzdanima, sretnima, zdravima i – karakternima. Od naglašavanja važnosti jedinstvenosti i autentičnosti, do davanja slobode nerazdružive s odgovornošću i izbjegavanja ultimatuma, Danski odgoj tinejdžera otkriva temeljne vrijednosti Danaca pri odgoju svojih potomaka. Praktična, korisna i topla poput biljnog čaja u zimskom danu, ova će vam knjiga pokazati kako svom mladom odraslom pružiti potporu u ovom zahtjevnom, ali uzbudljivom razdoblju njegova života, te kako ono može biti ispunjeno nadom i radošću.

Jessica Courtney-Tickle: Orkestar priča priču – Planeti – Dobro došli u čarobnu priču glazbene slikovnice Planeti! Uživajte u otkrivanju planeta Sunčeva sustava uz veličanstvenu orkestralnu suitu Planeti u sedam stavaka engleskog skladatelja Gustava Holsta. I ne zaboravite, klasična glazba čudesno utječe na dječji um i dušu. Priča o dječaku Timu i njegovoj sestri Helen i njihovu putovanju svjetlucavim noćnim nebom čarobnija je nego što možete i zamisliti. Od Marsa do Neptuna pa sve do planeta Zemlje pratite Helen i Tima u pustolovini otkrivanja nevjerojatnog Sunčeva sustava. Na svakoj stranici ove glazbene slikovnice nalazi se simbol d. Pritisnite simbol d i poslušajte kako priču oživljava glazba Holstovih Planeta. Nakon čitanja na zadnjoj stranici slikovnice ponovno poslušajte sve glazbene ulomke.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime