Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Ann Napolitano: Dobar dan, ljepoto – William Waters odrastao je kao jedinac u obitelji ušutkanoj tragedijom. Kad je otišao na koledž opterećen osjećajem nedostatnosti i nesigurnosti, iznenadila ga je intenzivna naklonost energične i ambiciozne Julije Padavano. Julia je pak odrasla u velikoj obitelji punoj ljubavi uz tri posve različite, a opet tako slične sestre. S obitelji Padavano William doživljava novopronađeno zadovoljstvo u obiteljskom životu. No zadovoljstvo nije dugo trajalo jer se sjena iz Williamove prošlosti nadvila nad obitelj Padavano ugrožavajući ne samo Julijine pažljivo orkestrirane planove za njihovu budućnost, već i nepokolebljivu međusobnu predanost sestara. Raskošan roman o odrastanju, gubitcima, odanostima koje pojedince drže na okupu i tajnama koje ih razdvajaju duboko je dirljiv i složen portret jedne obitelji. Ann Napolitano napisala je izvanrednu i elegantnu obiteljsku sagu s puno suosjećanja i razumijevanja prema ljudskim nesavršenostima propitujući snagu bezuvjetne ljubavi.

Anthony Bourdain, Laurie Woolever: Put oko svijeta – Anthony Bourdain vidio je više svijeta od većine. Od zakutaka u svome rodnom New Yorku do plemenske Duge kuće na Borneu, nema mjesta gdje nije naišao na skriveni kulinarski dragulj. No ovaj atipični vodič puno je više od samog popisa restorana. Laurie Woolever obogatila ga je cijelim Bourdainovim životnim iskustvom; njegovim zabavnim, praktičnim i iskrenim komentarima koji čitatelje vode u neka od njegovih omiljenih mjesta. Inteligentan i bez dlake na jeziku, Bourdain je o svakome kraju imao što ispričati, dobrodošao osvrt kojim bi pružio povijesni kontekst i pokazao zašto mu je neko mjesto priraslo srcu. Vodič je nadopunjen i esejima Bourdainovih prijatelja, kolega i članova obitelji. Njihova sjećanja na njegov šarm, sarkastične i crnohumorne doskočice te brojne doživljaje nude intimniji pogled u život omiljenog putoholičara. Dakako, Put oko svijeta također je pravi gastronomski vodič, popraćen ilustracijama, u kojem je svoje mjesto zaslužilo više od 250 lokala, restorana i hotela zajedno s adresama, kontaktima i prosječnim cijenama. Prekaljeni putnici, oni koji se tek otiskuju na putovanja i svi željni novih spoznaja u Putu oko svijeta na jedinstven će način moći iskusiti svijet upravo onako kako ga je doživio Tony Bourdain.

Hannah Alice: Knjiga o stablu – Znate li zašto su stabla čudesna? Kako ona pomažu ljudima i životinjama i kako mi možemo pomoći njima? Koje su vrste stabala? Od čega se sastoji svako stablo? Kako stabla rastu i zašto se mijenjaju tijekom godišnjih doba? Zašto su stablu važne pčele? Zašto neka stabla ispuštaju smolu? Na ta i mnoga druga pitanja odgovore ćete pronaći u ovoj nevjerojatno zanimljivoj interaktivnoj oslikanoj knjizi koja opisuje stabla, i to od korijenja do lišća, i sve promjene kroz koje stabla prolaze u različitim godišnjim dobima. Sve se to može vidjeti na prozirnim stranicama na kojima je prikazano sve ono što je oku nevidljivo. Možete čak zaviriti ispod kore stabla i u gustu krošnju koja skriva mnoge stanovnike. Ovaj edukativni uvod u prirodu oko nas na uzbudljiv nam način dočarava taj čarobni svijet stabala, tih velikih biljaka koje mogu dosegnuti visinu dvadeset žirafa “postavljenih” jedna na drugu. Stabla su zbilja čudesna, pogledaj što se sve skriva u njima! Ova je knjiga idealna za sve ljubitelje prirode i za one koji će to tek postati.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime