Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Allison Ashley: Što ćeš odabrati? – Što će odabrati: igru na sigurno u prijateljskoj zoni ili kockanje modernim brakom iz interesa? Noah i Mia oduvijek su najbolji prijatelji i to im je prijateljstvo najvažnije na svijetu. Noi u životu ide sjajno i čeka ga promaknuće na poslu koji voli. No Miji život stoji dok iščekuje transplantaciju bubrega. Zaglavila je na ugodnom, ali besperspektivnom poslu i, ne želeći ikome biti na teret, ni ne pomišlja na romantiku. Zato joj posebno teško padne kad uza sve to mora propustiti i priliku života – da se vrati na studij. Naime, ako da otkaz kako bi se posvetila studiju, izgubit će zdravstveno osiguranje. Da bi joj pomogao, Noah predloži da se vjenčaju – samo na papiru – kako bi ona mogla redovno studirati i zadržati osiguranje. Na kocki su im poslovi, zdravlje i srca, i morat će uvjeriti sumnjičave kolege i znatiželjne prijatelje da su pravi par. Ali uspiju li nadvladati prošlost koja ih sputava, možda čak shvate da bi zaista najradije i ostali zauvijek zajedno.

Olivia Remes: Oraspoložite se odmah – Kad osjetite da vas obuzima panika, posegnite za ovom knjigom! Dr. Olivia Remes, znanstvenica sa Sveučilišta Cambridge, cijelo desetljeće istražuje što ljudima pomaže da uspiju u životu i oporave se nakon teških situacija. Tako je otkrila da postoji deset tipova misaonih obrazaca i osjećaja, takozvanih loših raspoloženja: nesigurnost, nemotiviranost, gubitak kontrole, stres, preopterećenost, anksioznost, usamljenost, odbačenost, potištenost i razočaranje, koji ljude sprečavaju da ostvare svoje pune potencijale. Ta su raspoloženja uobičajena i ako im dopustite da dovoljno dugo ključaju u vama, mogu uvelike utjecati na vaše mentalno zdravlje i dobrobit. Zahvaljujući savjetima i preporukama iz ove knjige, koje možete primjenjivati u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu, naučit ćete kako prepoznati i prevladati loše trenutke. Otkrit ćete novu snagu u sebi i osjećat ćete se opuštenije, optimističnije, odlučnije i samopouzdanije. Shvatit ćete da vam je život postao svakodnevni izvor zadovoljstva i da ste polako počeli pronalaziti unutarnji mir i mijenjati se.

Alice Melvin: Šetnja šumom – Od siječnja do prosinca miš putuje šumom od jednog do drugog prijatelja, a nježne ilustracije i stihovi dočaravaju lagani ritam života u prirodi. Pridruži mu se, otklopi prozorčiće i zaviri u domove šumskih stvorenja i uoči prve znakova proljeća, ljeta, jeseni i zime.

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime