Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Alex Dahl: Nakon što je otišla – Liv živi skromno i samozatajno u Sandefjordu u Norveškoj, kao samo još jedna umorna samohrana majka koja pokušava spojiti kraj s krajem. Svojem sinu nikad nije rekla ništa o tajnama koje nosi ili životu koji je vodila prije njegova rođenja. Učinit će sve da ga zaštiti od toga. Anastasji se život mijenja iz temelja kad se preseli iz Rusije u Milano kako bi radila kao model. Bogata je. Poželjna. Ali postoji mračna strana ambicioznih revija, talijanskih vila okupanih suncem, alkoholom natopljenih zabava koje organiziraju moćni i prljavo bogati muškarci. Uskoro će poduzeti sve što može da pobjegne od njih. Selma je novinarka u Oslu. Istražuje skandale u modnoj industriji, ali članke ne uspijeva objaviti. Tada u Sandefjordu nestane žena. I Selma se nađe nadomak najveće priče u svojoj karijeri…

Lisa Carmen Wang: Poslovna biblija opako sposobne – 10 zapovijedi kako preuzeti kontrolu nad vlastitim tijelom, sposobnostima i bankovnim računom. Bilo da pokrećete svoju prvu tvrtku, započinjete ili mijenjate karijeru, ova je knjiga neprocjenjiv izvor koji vas uči kako osloboditi i izgraditi najmoćniju verziju sebe. Lisa Carmen Wang odgojena je da bude dobra djevojka, hvaljena zbog svoje poslušnosti, pristojnosti i skromnosti – osobina koje su postale temelj njezine osobnosti, no kako je odrastala, njezin beskrajni trud da bude savršeno dobra djevojka ostavio je u njoj osjećaj praznine unatoč postignućima. Strahovi od neuspjeha i odbacivanja te brige o mišljenjima drugih ljudi spriječili su je da prihvati svoje autentično ja kako na poslu, tako i u životu. Ali sve se promijenilo kada je Lisa shvatila da je sposobna za puno više… Ova je knjiga njezin vodič bez ograničenja za žene koje se žele osloboditi ideje „dobre djevojke“ i preuzeti kontrolu nad svojim tijelima, sposobnostima i bankovnim računima. Ispreplićući intimne osobne priče s velikim životnim lekcijama, Lisa pokazuje kako se transformirati iz nesigurne dobre djevojke u nepopustljivu Opako Sposobnu kako biste mogli steći novac, moć i poštovanje koje zaslužujete. Bilo da pokrećete svoju prvu tvrtku, započinjete ili mijenjate karijeru, ova je knjiga neprocjenjiv izvor koji vas uči kako osloboditi i izgraditi najmoćniju verziju sebe.

Sibéal Pounder, Paul King i Simon Farnaby: Wonka – Prije Charlieja, prije tvornice čokolade, postoji priča o domišljatosti i mašti… Najbolje stvari u životu počinju snom. Willy Wonka od malih je nogu sanjao da će izrađivati čokoladu i dijeliti je sa svijetom. Kao mladić dolazi korak bliže svome snu, u svjetski poznate Galerije Gourmet, odlučan da promijeni svijet, kockicu po kockicu. No s trojicom zavidnih čokolatijera za petama i uz danonoćan posao u praonici rublja, Willyju će trebati prstohvat sreće i obilje čarolije – kao i pomoć ponekog prijatelja – da ostvari svoju sudbinu. Nema posustajanja, jer kad ste Willy Wonka, ništa nije nemoguće! Slasna priča o snovima, prijateljstvu i čokoladi utemeljena na filmskom spektaklu Wonka. Scenarij za film napisali su Paul King i Simon Farnaby, a režirao ga je Paul King. Pripovijest je na stranice knjige prenijela spisateljica za djecu i mlade Sibéal Pounder.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime