Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Fiona Valpy: Labirint čempresa – Toskana, 1943. Škotkinja Beatrice zaglavila je u ratom razorenoj Italiji, a njezin san o idiličnom poslu u inozemstvu nepovratno je uništen. Dobivši utočište u Villi delle Colombe, ona se skriva u Francescinom i Edoardovom prekrasnom vrtu u čijem srcu se nalazi složeni labirint čempresa. No Beatrice nije jedina koja je ovdje potražila utočište. Francesca je u sigurnost kuće primila djecu, ali i druge izbjeglice, a kako se rat sve više približava imanju, stanovnici su prisiljeni vidjeti ‒ i činiti ‒ nezamislive stvari… 2015. Tess u Villu delle Colombe stiže iscrpljena od bolnog gubitka supruga. Beatrice, sada skrbnica na imanju, vodi je do utjehe njegovih vrtova, gdje Tess polako počinje zacjeljivati. Ali sve nade u mir razbija dolazak Marca, novog vlasnika imanja koji ne želi ništa više nego predati ga graditeljima. Uznemirena, Beatrice shvaća da, ako želi spasiti vilu, konačno mora otkriti bolnu prošlost tog predivnog mjesta.

 

Ivana Pajk Kraljević, Ružica Podhraški: Spretno i sretno dijete – Ovaj priručnik namijenjen roditeljima i odgajateljima polazište je za nadogradnju profesionalnih kompetencija u području senzorne integracije. Priručnik je pisan s ciljem da čitatelja uvede u carstvo maštovitih i zanimljivih aktivnosti i igara koje obogaćuju senzorna iskustva djece te im pomažu integrirati senzoričke podražaje podržavajući njihov razvoj. Spajanje teorijskog okvira sa mnoštvom slikovnih primjera čini ovaj priručnik iznimno laganim za uporabu u svakodnevnom odgoju svakog djeteta, kako unutar odgojno-obrazovnih ustanova, tako i kod kuće.

 

Jennifer Moore-Mallinos, Gustavo Mazali: Živimo zeleno – Postoji toliko mnogo načina na koje možemo pomoći okolištu, bilo da je to sadnja stabla, kompostiranje ostataka hrane, izgradnja pčelinjaka ili gašenje svjetla – na nama je da učinimo sve što možemo da bismo pomogli našem planetu da ostane zelen. Živimo zeleno prikazuje 46 jednostavnih načina na koje možemo zaštititi i spasiti naš okoliš, životinje, insekte i njihovu budućnost. Što ste spremni učiniti za bolje sutra?

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime