Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Somerset Maugham: Oslikani veo – Smješten u Englesku i Hong Kong 1920-ih, Oslikani veo priča je o lijepoj, ali nesretnoj Kitty Fane koja živi u braku bez ljubavi. Kada njezin muž, povučeni bakteriolog, otkrije da ga je prevarila, prisiljava je da s njim pođe u Kinu, središte strašne epidemije kolere. Daleko od londonskog visokog društva u kojemu je stasala, ali i malog no živog kruga znanaca što ga je teškom mukom stvorila u Hong Kongu, sada je pod pritiskom novoprobuđene savjesti prinuđena u novom svjetlu sagledati život kojim je dosad živjela i naučiti što je ljubav. Oslikani veo prekrasno je pisano svjedočanstvo u slavu čovjekove sposobnosti da raste, mijenja se, voli i prašta.

Vedrana Garmaz: Priručnik za mlade poduzetnike – Poduzetništvo je danas kao pojam često obavijeno misterijem pa je teško definirati tko je poduzetnik i što on točno radi. Ovaj priručnik svojim neposrednim pristupom, temeljenim na stvarnim, životnim okolnostima, daje priliku učiteljima i učenicima da upoznaju osnovne principe poduzetničkog pothvata. Pomno razrađenim tematskim radionicama, vježbama i zadatcima voditelji učeničkih zadruga, razrednici i učitelji svih predmeta imaju priliku voditi učenike kroz svijet poduzetništva uz zanimljiv sadržaj, s kojim se lako mogu poistovjetiti. Priručnik se potom može obrađivati kao cjelina, ali i proučavanjem izdvojenih tema.

 

Julia Donaldson: Kuhar i kralj – U davnini nekoć glad mučila jednog kralja, trebao je njemu kuhar koji kuha kako valja. No, jedan za drugim, kuhari nisu bili dobri i uskoro je preostao samo jedan, tramplavi i bojažljivi Strahimir Tresić. Ali kako bi on uopće mogao dobiti posao kada se boji… pa svega? Pročitajte ovu urnebesno smiješnu priču!

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime