Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

 

Saša Jakšić: Nešto za Božić – Ova zbirka priča sadrži božićne ljubavne priče: Afera za Božić, Otac za Božić, Prijelom za Božić, Vjera za Božić, Priča za Božić, Čudo za Božić, Sudar za Božić, Dom za Božić, Inspiracija za Božić i Troje za Božić (bonus priča).

 

 

 

Daniela Angelina Jelinčić: Znanost i umjetnost doživljaja hrane – Knjiga Znanost i umjetnost doživljaja hrane je znanstveno-popularno djelo, a cilj joj je objasniti načela stvaranja doživljaja pomoću svih osjeta. Temelji se na tehnikama ekonomije doživljaja kao suvremenog pristupa izgradnji publike u gastronomiji, kulturi i turizmu te postizanja psihološkog zadovoljstva konzumenata kroz primjenjiva znanja. Kroz pet glavnih poglavlja objašnjava osnovna načela stvaranja doživljaja pružajući tako znanstveno utemeljenje za daljnju razradu teme; opisuje svih pet osjetila i njihovo funkcioniranje kroz vezu s mozgom; pruža konkretne naputke za stvaranje doživljaja kroz pojedine osjete, odnosno kroz višeosjetilne podražaje; objašnjava snažnu povezanost hrane i identiteta kroz brendiranje, gastrodiplomaciju i turizam; te promatra temu hrane u raznim umjetnostima odnosno hranu kao umjetničko djelo. Na jedinstven način povezuje različite znanstvene discipline s umijećem pripremanja i razumijevanja hrane te ulazi dublje u osjetilni, estetički, fenomenološki i kulturološki aspekt hrane na civilizacijskoj razini.

J.K.Rowling: Božićni praščić – Zamislite svijet gdje se igračke oživljavaju i kreću u pustolovinu punu čuda. Božićni praščić nije samo još jedna priča za blagdane. Ovo je toplo, srčano putovanje malog dječaka Jacka koji je spreman učiniti sve za svog najboljeg prijatelja. Od slavne autorice koja je očarala milijune dolazi priča koja će vas nasmijati, rasplakati i podsjetiti na pravu magiju Božića. Jack obožava svoju igračku Dar Para. DP je oduvijek bio uz njega – kroz sito i rešeto. Ali jednog Badnjaka dogodi se nešto stravično – DP nestane. No Badnjak je noć za čuda, noć za izgubljene slučajeve i noć kad sve puca od života… pa tako i igračke. Zato se Jack i Božićni praščić (dosadna zamjena fantastičnog DP-a) otisnu na nevjerojatno putovanje kroz čarobnu Zemlju Izgubljenih. Uz pomoć pričljive Ručalice, hrabrog Kompasa i krilate Nade dat će sve od sebe da spase Jackovoga najboljeg prijatelja iz ralja nezasitnog Luzera… Iz pera jedne od najvećih spisateljica na svijetu stiže ova topla, uzbudljiva priča o dječaku koji neće stati dok ne spasi one koje voli. Uz očaravajuće ilustracije Jima Fielda, Božićni praščić blagdanski je klasik za cijelu obitelj.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime