Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Julie Caplin: Čarobni dvorac u Škotskoj – Odmotajte ovaj prekrasan dar i potražite utočište u snijegom okovanome Škotskom visočju. Izzy McBride ni u snu nije očekivala da bi od praujaka Billa mogla naslijediti pravi pravcati dvorac, no upravo se to dogodilo. Kao vladarica posjeda – i to poprilično zapuštenog posjeda kojemu je potrebno mnogo ljubavi i pažnje – Izzy pokušava ostvariti svoj san i pretvoriti dvorac u boutique hotel, a sve to uoči Božića. Izzyna ekscentrična majka pomrsi joj planove odlučivši iznajmiti sobu tajanstvenom piscu trilera Rossu Adairu. Povrh toga, počinje padati snijeg i prekrivati škotski krajolik poput šlaga na božićnoj torti, zbog čega se pothvat uređivanja dvorca pretvara u utrku s vremenom. Pitanje je hoće li sve stići pripremiti za blagdane prije nego što ih zamete snijeg. A ima li šanse za romansu? No da, pronaći će se ponešto toplo i nježno unutar korica ove knjige…

Sharon Stone: Lijepo je živjeti dvaput – Sharon Stone, jedna od najpoznatijih glumica današnjice, pretrpjela je snažan moždani udar koji ju je stajao ne samo zdravlja, već i karijere, obitelji, bogatstva i svjetske slave. U autobiografiji Lijepo je živjeti dvaput Sharon otkriva svoju, javnosti dosad nepoznatu, prošlost. Ispisujući stranice svog života, glumica priznaje kako joj je pisanje pomoglo upoznati dijelove sebe koje nekoć nije razumjela te prigrliti vlastitu ženstvenost u svijetu u kojem dominiraju muškarci. Nakon zdravstvenih tegoba tražila je smisao u mnoštvu proživljenih trauma. Nažalost, još u djetinjstvu doživjela je seksualno zlostavljanje, a u odrasloj dobi višestruke spontane pobačaje, dva razvoda i borbu za skrbništvo, a zatim je zbog tumora morala odstraniti obje dojke. Uza sve to, pretrpjela je pokušaje filmske industrije stvaranju stereotipa o njoj zbog prenaglašene seksualnosti u Sirovim strastima. U poslu koji ne prihvaća neuspjeh, u svijetu u kojem se previše glasova utišava, Stone je pronašla snagu za povratak, hrabrost da progovori i volju da promijeni živote muškaraca, žena i djece širom svijeta.

Kate Davies, Isabelle Follath: Velike tajne u Čudesnom hotelu – Dovede li te ikada put u prelijepi gradić Delaunay, skreni lijevo kod Vojvodske palače i prijeđi Most tornjeva. Ondje ćeš pronaći Čudesni hotel. Kuhar Stefan usavršava svoj tajni recept za tortu i priprema se za Svjetsko slastičarsko prvenstvo. No na sam dan natjecanja – njegov je recept netragom nestao. Zar se u Čudesnom hotelu krije lopov?! Može li garderobijerka Matilda, kao prava detektivka, riješiti tajnoviti slučaj i postati junakinja dana? Ova prekrasno ilustrirana slikovnica nastavak je knjige Čudesni hotel  talentirane autorice Kate Davies i nagrađivane ilustratorice Isabelle Follath.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime