Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Ben Aaronovitch: Rijeke Londona Ispod površine sumornog i prometom zagušenog Londona čuči pravi čarobni svijet pun nadnaravnih pojava. Policajac Peter Grant o tome pojma nema. No kad mu se jedne večeri obrati duh, i to kao potencijalni svjedok ubojstva, shvatit će da zločinci doista dolaze u svakom obliku. Najprije će pomisliti da je skrenuo. S duhovitim prevratima i nevjerojatnim situacijama, Rijeke Londona vode nas kroz Peterovu preobrazbu iz običnog policajca u detektiva koji se bavi nadnaravnim.

 

Hrvoje Jurić: Put sjevera Hrvoje Jurić, fotograf, biciklist i putopisac, putuje sa svoja dva psa – Enom i Maxom. Put sjevera knjiga je o njihovom putovanju po sjeveru. Nakon 45 dana putovanja električnim biciklom od Osla do Nordkappa Ena, Max i Hrvoje prešli su više od 2100 kilometara Norveške – zimi! Na ekstremnim temperaturama, koje su se znale spustiti i na -40 ℃, dnevno su prelazili između 70 i 100 kilometara, od prelaska preko Skandinavskog gorja, prateći cestu kroz prekrasne fjordove pa sve do krajnjeg sjevera, omeđenog snijegom i ledom. Dok je Hrvoje biciklirao, Ena i Max nalazili su se u posebno opremljenoj prikolici. Predstavljena i kod nas u Narodnoj knjižnici Vrbovec, knjiga sadrži opise ove nevjerojatne avanture i oko 300 fantastičnih fotografija.

 

Naš planet Ova je knjiga puna nevjerojatnih odgovora! Duhovite ilustracije i zapanjujuće činjenice istražuju sve što je veličanstveno, očaravajuće i doista užasno o planetu Zemlji.

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime