Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Frederik Backman: Pobjednici – Treći nastavak serijala. Dirljiva priča o dva grada, prvim ljubavima, drugim prilikama i posljednjim pozdravima. Maya Andersson i Benji Ovich vraćaju se u rodni kraj iz kojeg su pobjegli ne bi li našli svoje mjesto u svijetu. U Medvedgradu cvate optimizam, hokejaška nada Amat možda zaigra u NHL-u, sklapaju se nova prijateljstva, rađaju nove ljubavi. No u samo dva tjedna, sve će se promijeniti. Dvije su godine prošle od događaja koji je potresao cijelu zajednicu. Svi nastoje živjeti dalje, no nešto je u ovim malim, ratobornim i srčanim gradovima što to sprječava. Nakon što ih pohara razorna oluja, ponovno se razbukta rivalstvo između Medvedgrada i Heda. Prisiljeni trenirati na istome klizalištu, i jedni i drugi otkrit će koliko je lako upasti u zamke minulih sukoba. Istraga poslovanja Hokejaškog kluba Medvedgrad poljuljat će zajednicu, no možda i očvrsnuti neke brakove. Za to vrijeme jedan će dječak sâm voditi bitku na koju nitko neće obratiti pozornost. Sve dok ne bude prekasno. Nasilje nikad nije daleko od gradova koji žive i dišu za sport. Na ovaj ili onaj način, sve je s njime povezano. A tako i svi međusobno. No pojedina djela ostavljaju neizbrisiv trag.

Arnold Schwarzenegger: Budi koristan: sedam alata za život – Najuspješniji svjetski bodybuilder. Najplaćenija filmska zvijezda na svijetu. Vođa šestog najvećeg svjetskog gospodarstva. Činjenica da se radi o istoj osobi zvuči kao početak vica. No, to nije šala. To je Arnold Schwarzenegger. I to se nije dogodilo slučajno. Arnoldov zvjezdani uspjeh dogodio se kao dio procesa. Bio je to rezultat jasne vizije, napornog rada, znatiželje otvorenog uma i predanosti davanju zajednici. Sve je to vođeno jednom lekcijom koju je otac utjerao Arnoldu u glavu: budi koristan. Napisana njegovim jedinstvenim, iskrenim, izravnim i moćnim glasom, knjiga Budi koristan vodi čitatelje na inspirativni obilazak Arnoldovih alata za smisleni život. Arnold nam pokazuje kako da ih upotrijebimo s ciljem ostvarivanja smislene budućnosti koju možemo osmisliti sami za sebe. Svoje uvide živopisno dočarava upečatljivim osobnim pričama, uspjesima koji su mu promijenili život, kao i neuspjesima koji su ga gotovo koštali života – neki su od njih poznati, a neke prepričava prvi put. U ranoj životnoj dobi Arnold je iskovao mentalne alate pomoću kojih je izgradio ljestve za izlazak iz siromaštva i uskogrudnosti svojeg rodnog sela u Austriji, alate pomoću kojih je dodavao prečku za prečkom na tim ljestvama. Sada je podijelio tu mudrost sa svima nama. Kako on kaže, nitko vas neće doći spasiti – imate samo sebe. No, pokazalo se da je dobra vijest u tome što ste sami sebi dovoljni. Sedam pravila koja treba slijediti kako biste ispunili svoju istinsku svrhu u životu – Arnold Schwarzenegger sažeo ih je na temelju vlastitog putovanja ispunjenog stalnim mijenama i iznimnim postignućima i dostupna su apsolutno svakome.

David Walliams: Megamonstrum – Što bi bilo da se sva najstrašnija, najgadnija, najčudovišnija čudovišta koja možete zamisliti stope u jedno? I tko bi se usudio suprotstaviti takvome stvoru? Daleko od svijeta kakvog poznajemo… Na vulkanskome otoku, usred mora koje vrvi morskim psima, stoji SUROVA ŠKOLA. Predmeti su suludi, užine ogavne, a učitelji strašni – pogotovo zlokobna nastavnica prirodnih znanosti, doktorica Dokturica. Kada Vicku pošalju u tu školu zbog bezazlene psine, ubrzo joj postane jasno da se ondje događaju VEOMA čudne stvari koje uključuju doktoricu Dokturicu, tajnu pećinu i tajanstveni „stroj za monstrumificiranje“. Može li Vicka osujetiti nastavničin zao plan? Očekujte neočekivano u urnebesno duhovitoj i napetoj novoj pustolovini.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime