Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Kristin Hannah: Vučja djevojčica Doktorica Julia Cates bila je ugledna dječja psihijatrica sve dok joj strašna tragedija nije uništila karijeru. Povukla se u rodni grad u državi Washington, gdje sreće neobičnu šestogodišnju djevojčicu koja se neobjašnjivo pojavila iz obližnjih gustih šuma – dijete je to zarobljeno u svijetu nezamislivog straha i izolacije. Za Juliju ništa nije važnije nego spasiti djevojčicu koju je nazvala Alisa. Ali Juliji će biti potrebna pomoć drugih ljudi, uključujući i njezinu sestru koju jedva da poznaje, a i zgodnog liječnika s vlastitim tajnama. Ono što slijedi ispit je granica Julijine vjere i snage dok se bori da pronađe dom za Alisu… ali i za sebe.

 

Ivan Voras: Vodič za startupove Startup je puno lakše osnovati u SAD-u nego u Europi, a osobito u Hrvatskoj, ali ne treba obuzdavati svoje globalne ambicije jer ima onih koji su uspjeli. Jedan od njih je dr. sc. Ivan Voras koji je na temelju svojeg konzultantskog iskustva napisao priručnik u kojem upozorava na sve prepreke u pokretanju startup tvrtke i savjetuje kako ih zaobići. Priručnik dr. Vorasa je jasan, komunikativan i izravan – startupi su nenormalno naporni, potrebno je često nerazumno puno strasti i entuzijazma, osnivači moraju biti toliko posvećeni tvrtki da svjesno i svojevoljno zanemaruju sve ostalo, barem privremeno. Ali ako unatoč svemu tome ustrajete – a to je pretpostavka uspjeha – priručnik Ivana Vorasa upućuje gdje tražiti novac, upozorava na osobine fondova rizičnog kapitala i daje slikovite primjere iz vlastitog iskustva i iz početničkih dana danas globalno poznatih kompanija kao što su Facebook Meta ili Uber, nastale „u dijelovima svijeta koji su bolji za poslovanje“.

Orianne Lallemand, Éléonore Thuillier: Vuk koji je htio biti vođa Ovo je zbirka nježnih i duhovitih priča za pripovijedanje, slušanje i darivanje uz koje možete doživjeti lijepe zajedničke trenutke, izraziti osjećaje, maštati, voljeti, sanjariti…U šumi se nešto kuha: vukovi će prvi put birati vođu! Tri su kandidata: Vuk, gospođica Jeti i Joško. Tko će pobijediti na izborima? I kako će se uopće snaći novi vođa? Naime, biti vođa mnogo je teže nego što se čini!

 

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime