Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Hiro Arikawa: Putni zapisi jednog mačka – Svjetski bestseler Putni zapisi jednog mačka očarao je čitatelje diljem svijeta. Naizgled jednostavna i ispripovijedana s nježnošću i humorom, Nanina priča je priča o dobroti, odanosti, hrabrosti i zahvalnosti, koja pokazuje kako geste ljubavi, male i velike, mogu promijeniti naše živote. Nana je Satoruov mačak jednako koliko je i Satoru Nanin čovjek. No Satoru mora pronaći novi dom za mačka pa njih dvojica kreću na put. Obilaze Satoruove stare prijatelje u nadi da će neki od njih primiti Nanu. Dok putuju Japanom u srebrnom vozilu kroz prekrasne krajolike i godišnja doba, Satoruova prošlost i prijateljstva koja su ga oblikovala polako se otkrivaju, kao i razlog zašto više ne može zadržati Nanu.

Jenn Granneman: Tajni životi introverta – Introvertkinja Jenn Granneman, osnivačica Introvert, Dear, najveće zajednice introverta na svijetu, opisuje samozatajne ljude, katkad neshvaćene u svojem okruženju. Uvjerava nas da introvertnost nije nešto što nas ograničava i isključuje, nego jednostavno način na koji spoznajemo i proživljavamo svijet. Vi upravo zahvaljujući introvertnosti znate slušati, uviđati ono što drugi ne vide, razmišljati kreativno i koncentrirati se na važne stvari. Zahvaljujući njoj sklapate duboka prijateljstva, ostvarujete ispunjenje u vezama i imate bogat duhovni život. Autorica, dijeleći vlastita iskustva, pokazuje prirodu introverta u svim područjima života: od posla, preko društvenog života, do ljubavnih i obiteljskih odnosa. Iznimno lucidno analizira potrebe i način djelovanja introverta, dajući konkretne naputke, dragocjene jednako za introverte, kao i za bliske im ekstroverte, kako bi njihov suživot bio sretan i ispunjen zadovoljstvom. Introverti će u ovoj knjizi pronaći i ispovijesti sebi sličnih ljudi, mišljenja stručnjaka i praktične naputke koji će im omogućiti život u skladu sa sobom i pozitivne odnose s drugima. Zahvaljujući ovoj knjizi svaki će introvert biti manje sputan i barem malo sigurniji u sebe! A ekstrovert će iz nje naučiti da ne mora neprestano postavljati pitanja poput „Jesi li sigurno OK?“.

 

David Walliams: Bakasaur – Pridružite se dino-disku u ovoj urnebesnoj slikovnici autora najvećih svjetskih bestselera Davida Walliamsa. Njegovu ludu priču fenomenalnim je ilustracijama popratio nevjerojatni Adam Stower. Ova rasplesana slikovnica krcata dinosaurima oduševit će i mlade i stare.

 

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime