Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Ruth Kelly: Mali vinograd u Provansi Avi je potreban bijeg. Već joj se neko vrijeme čini da se sve raspada. Zaglavila je na poslu koji ne voli, zbog suprugovih dugova mogli bi ostati bez kuće, a kći Sophie svejedno više razumijevanja pokazuje prema ocu nego prema njoj. Kao dijete, Ava je ljeta provodila u djedovu vinogradu u Francuskoj, no zbog obiteljskih razmirica nije vidjela djeda godinama. Ranjena, razočarana i uplašena, Ava dobiva pismo iz kojega saznaje da je on preminuo i upravo njoj ostavio posjed. Svježa kava i kroasan za doručak, čaša roséa s privlačnim konobarom Jacquesom, i Ava se u Provansi uskoro počinje osjećati kao kod kuće. No bila bi ludost odustati od braka i pružiti priliku mjestu u koje se zaljubila kao dijete, zar ne?

Melissa Urban: Postavite zdrave granice Svi smo ponekad doživjeli da pomisao na susret s nekom osobom, bilo da je riječ o obiteljskom, prijateljskom ili poslovnom odnosu, u nama pobuđuje strepnju, tjeskobu ili nelagodu. To je prvi znak da je u tom odnosu potrebno postaviti granice. Proučavajući svu stručnu literaturu o postavljanju zdravih granica koju je uspjela pronaći i slušajući tisuće priča članova svoje online zajednice, Melissa Urban stvorila je vlastitu metodologiju i terminologiju postavljanja granica. U ovoj knjizi donosi alate uz pomoć kojih ćete se prestati opravdavati, umanjivati osjećaje i ispričavati se za nešto što ne želite kako bi vaši odnosi postali kvalitetni, zdravi i ispunjavajući. Urban nam pokazuje da je postavljanje zdravih granica obzirno i jedini način da sačuvamo energiju i podržavamo i vodimo brigu o onima koje volimo, a da pritom ne žrtvujemo svoje zdravlje i sreću.

Jamie Oliver: Billy i divovska pustolovina Zrnca avanture, dašak prijateljstva, prstohvat misterije i PUNA ŽLICA čarolije… Jamie Oliver, jedan od najpoznatijih autora i kuhara današnjice, sastavio je savršen recept za debitantski dječji roman! Billy i njegovi prijatelji znaju da je Vodopadna šuma teritorij u koji ne trebaju zalaziti; glasine kruže da su se ondje nekoć zbili neobični događaji i nitko iz njihova mjestašca već desetljećima onamo nije kročio nogom. No kada otkriju tajni put u šumu, Billy i njegovi najbolji prijatelji Anna, Jimmy i Andy ne mogu se oduprijeti iskušenju i odluče je malčice istražiti! Ubrzo će otkriti kako šuma vrvi magijom i kako u njoj živi mnoštvo neobičnih stvorenja, uključujući i zajednicu vilenjaka kojima je potrebna njihova pomoć! Nešto se neobično zbiva u šumi. Sve je oko nas međusobno povezano i u ravnoteži zbog Ritma prirode, a s Ritmom nešto nije u redu… Mogu li Billy i njegovi prijatelji otkriti što je pošlo po krivu i ispraviti to prije nego što bude prekasno?

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime