Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Simona Ahrnstedt: Još samo malo Stella ne pamti da joj je ikad u životu išlo baš toliko loše. Spoznaja da joj je dečko lažljivac i preljubnik, gadan prekid, otkaz, činjenica da nema od čega živjeti… Sve se zaredalo jedno za drugim; malo je reći da je očajna. Ne preostaje joj baš puno izbora, jedino što može jest preseliti se u maleno mjesto u kojem je naslijedila seosko imanje. A život na seoskom imanju za gradsku curu – koja o Chanel torbicama i selfijima zna sve, ali o popravcima oronule kolibe koja bi joj trebala postati dom pojma nema – zvuči kao scenarij iz noćne more. Međutim, mlada žena, navikla na život u velikom gradu, nema izbora. Naravno da i u tom malenom mjestu, kao i u svakom poštenom malenom mjestu i ovakvom romanu, postoji muški lik koji je vrijedan pažnje. I naravno da nisu imuni jedno na drugo. No, Stelli ne pada na pamet svoj život ponovo podrediti muškarcu, ma kakav god on bio. Dobro je naučila da sve može, i mora moći, sama. U krajnjoj liniji, možda je Thor samo nastavak nesretnog slijeda koji ju je dohvatio. A možda i nije…

Yung Pueblo: Osjećajte se lakše Poticajan i radikalno iskren vodič koji će vam pomoći da se oslobodite teških i opterećujućih misli koje vas sputavaju te ostvarite važne promjene u sebi i oko sebe. Put američkog umjetnika i inspirativnog govornika Yung Puebla do istinskog ozdravljenja počeo je nakon što su godine življenja na samom rubu životnog ponora ostavile dubok trag u njemu. Tražeći put kojim će krenuti naprijed, otkrio je da mu iskreno samopropitivanje pomaže u rješavanju tjeskobe i strahova od kojih je bježao, što mu je naposljetku pomoglo da se više ne osjeća „kao stranac u vlastitu srcu i umu“. Nakon što se posvetio meditaciji i pisanju, konačno se počeo osjećati i „mentalno lakšim“, s više ljubavi koja je navirala u njemu iznutra. To nije bio lak put – niti je još okončan – ali pokazao mu je da je istinsko ozdravljenje moguće. U ovoj inspirativnoj knjizi Yung Pueblo otkriva nam kako svi možemo napredovati, rasti i izliječiti sami sebe kroz proces suosjećanja, otpuštanja i ljubavi. Kada se riješimo bremena starih obrazaca i loših uvjerenja, naš će se um konačno osloboditi napetosti koje ga opterećuju, a naše misli napokon će biti u stanju povezati se sa sadašnjošću – svijet oko nas postat će bolje i privlačnije mjesto na nove živopisne i izazovne načine.

Tamara Bakran: Zagrebačke bajke Zbirka 10 priča za djecu i mlade s elementima bajki i basni koje se događaju u Zagrebu. Autorica kroz priče izvodi djecu na livade i parkove grada Zagreba u kojima kroz razne, pa čak i detektivske, doživljaje u kojima susreću zmajeve, vile, sirene, sove i ostale likove putuju Zagrebom. Mjesta događanja su Bundek, Jarun, Medvednica, rijeka Sava i sl.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime