Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Clare Pooley: Putnici s perona 5 Iona Iverson kolumnistica je i terapeutkinja u časopisu koja svakoga dana putuje vlakom na posao od Hampton Courta do Waterlooa, u pratnji svoje kujice Lulu. Svaki dan viđa iste ljude, a poznaje ih samo po nadimcima koje im je sama dala: Nevjerojatno zgodna djevojka ili Usamljena tinejdžerica. Naravno, oni nikad ne razgovaraju u vlaku. To je jedno od nepisanih pravila. A onda se jednog jutra muškarac kojega je nazvala Pametnjaković-ali-seksist počne gušiti zrnom grožđa. U vlaku nastaje panika i moglo je završiti kobno da na vrijeme nije intervenirao bolničar Sanjay koji mu spašava život. Taj događaj pokrene lančanu reakciju pa neki od putnika, koje na prvi pogled ne povezuje ništa osim zajedničkog putovanja, otkrivaju da se slučajni susret može razviti u nešto mnogo veće. Uskoro će spoznati da nas razgovori s nepoznatima mogu naučiti mnogo o svijetu koji nas okružuje – a još više o nama samima.

Riana Petanjek: U sjevernom filmu Nakon što nam je u prošloj knjizi Do kraja svijeta i natrag otkrila tajne Južne Amerike, Riana Petanjek ovog nas puta vodi na nezaboravan put u suprotnom smjeru: na sjever! Odabravši prvo zimu kao prirodnu kulisu za svoje putovanje Kanadom i Aljaskom, a onda i ljeto za istraživanje Norveške, otkrit će nam što te udaljene zemlje nude za istraživanje, zašto snijeg i led nisu neprijatelji, kako pleše aurora borealis i na koji način u hladnoći nezamislivih prirodnih ljepota žive neopisivo srdačni ljudi. Bez obzira na to jeste li i sami obožavatelji snježnih aktivnosti ili im se više volite diviti iz topline i udobnosti vlastitog doma, ova knjiga poslužit će kao nezaobilazna avantura i povod za učenje. Otvorite je i uživajte u riječima i fotografijama još jednog hrabrog istraživanja naše Riane i uvjerite se u posebnost života u sjevernom filmu!

 

Dječje igre na otvorenom Jeste li spremni za potragu za blagom? A tko će pobijediti u utrci u prirodi? Uzbudljive ideje za igre za djecu od 4 godine naviše donose promjenu i zabavu. U šumi, na livadi, u parku ili na vodi – glavno da je na otvorenom. Tada svi sudjeluju! Kao dodatak tu je i poglavlje sa zanimljivim igrama za putovanja koje će odagnati dosadu tijekom vožnje automobilom ili vlakom.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime