Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Hannelore Cayre: Kuma Upoznajte Patience Portefeux, pedesettrogodišnju, slabo plaćenu francusko-arapsku prevoditeljicu za Ministarstvo pravosuđa koja se specijalizirala za prevođenje zapisa dobivenih prisluškivanjem telefona. Ostala udovicom nakon iznenadne smrti muža, Patience je sad u škripcu između školarina za odrasle kćeri i troškova staračkog doma za ostarjelu majku. Otkrivajući osobite informacije u nizu policijskih prisluškivanja prije svih ostalih, Patience donosi odluku koja joj radikalno mijenja život i uključuje se u makinacije golemog posla s drogom. Tako kreće na potpuno novi put u karijeri: Patience postaje kuma. Ovo nije francuska idilična razglednica ni stock fotografija. S galerijom trgovaca, dilera, policajaca i političara, Kuma baca oštar i zabavan pogled na svakodnevno preživljavanje u suvremenoj Francuskoj. S nezaboravnom ženom u središtu, bestseler Hannelore Cayre otkriva europsko kriminalno podzemlje kakvo se rijetko viđa.

Tomislav Dasović, Mladen Miletić: Cico – tak imam te rad Ovo je priča o nogometnom velikanu Zlatku Cici Kranjčaru, umjetniku s loptom i vrhunskom treneru, ali i o Cici čovjeku – suprugu, ocu, bratu, prijatelju, jednostavnom čovjeku iz naroda koji je zračio dobrotom i životnom radošću. Očaravajuća i nadahnjujuća priča koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

 

 

 

Chihiro Maruyama: Petar detektiv za labirinte  Petar, detektiv za labirinte, ima novi slučaj. Gospodin X ukrao je Kamen labirinta koji ima moć pretvoriti cijeli Operni Grad u labirint. Možeš li pomoći Petru i njegovoj prijateljici Karmen da pronađu put kroz labirinte i zaustave gospodina X prije nego li bude prekasno? Otputuj u fantastičan svijet podzemnih gradova, balona s toplim zrakom, gradova na vrhu drveća i ukletih kuća. Pronađi svoj put kroz svaki od fantastičnih labirinata u ovoj prekrasno ilustriranoj knjizi! Otkrij skrivene tragove i riješi dodatne misteriozne izazove da spasiš stvar! Sve detektive u dobi od 8+ čekaju sati zabave rješavanja zagonetki u labirintu. A ako negdje zapnu, stranica s odgovorima, putevima kroz labirinte i drugim rješenjima nalazi se na kraju knjige.

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime