Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Sarah Jio: Iz Londona s ljubavlju – Kad je Valentina Baker bila dijete, majka ju je ostavila i otišla u London bez ikakva objašnjenja. Godinama kasnije Valentina radi kao knjižničarka i oporavlja se od propalog braka kad dobiva poziv da joj je majka umrla i ostavila joj u nasljedstvo knjižaru. Dok oplakuje majčinu smrt i odnos koji nisu uspjele ostvariti, Valentina se odluči uputiti preko oceana ne bi li otkrila majčine tajne. Iz Londona s ljubavlju romantična je i dirljiva priča o obiteljskim tajnama, oprostu i pronalasku nove ljubavi.

 

 

Simone Davies: Montessori dijete – Oslanjajući se na načela koja je razvila odgajateljica dr. Maria Montessori, Simone Davies pokazuje kako život s djecom rane dobi pretvoriti u bogato i uzajamno korisno vrijeme ispunjeno znatiželjom, učenjem, poštovanjem i otkrićima. Ovdje ćete naučiti pet načela za poticanje djetetove prirodne radoznalosti, ali prvo morate imate povjerenja u dijete i poticati njegov osjećaj čuđenja. Naučit ćete kako urediti prostor slijedeći načela Montessori pristupa, uključujući i namještaj prilagođen djetetovoj visini, i kako organizirati sve elemente jedne aktivnosti na jednome mjestu, držeći se one stare izreke „manje je više“. Naići ćete na poglavlja o njegovanju suradnje i postavljanju granica. Korak po korak naučit ćete kako ovaj način života uklopiti u svakodnevni život i rutine kao što su obroci, spavanje, pranje zubi, odnos prema braći i sestrama, opraštanje od dude. Simone Davies je Montessori učiteljica i autorica Montessori Notebooka, popularnog bloga i Instagram profila na kojima daje savjete, odgovara na pitanja i drži online radionice za roditelje diljem svijeta.

Sébastien Perez, Benjamin Lacombe: Najbolja mama na svijetu – Ova bogato ilustrirana slikovnica predstavlja dvadeset portreta majki životinjskog carstva. Koja je od njih najbolja mama na svijetu? Mama ptica kukavica koja, svjesna svojih slabosti, prepušta svoje dijete drugim pticama? Mama paučica koja se žrtvuje kako bi prehranila svoje paučiće? U ovom dirljivom pregledu majčinstva u svim svojim raznovrsnim oblicima, Sebastien Pérez pokazuje kako je sve moguće biti mama. Istovremeno, talentirani Benjamin Lacombe uljanim slikama prikazuje neraskidivu vezu majke i djeteta. Njihova je poruka jednostavna i bezvremenska: neovisno o vrsti, majke dijele jednu stvar – bezuvjetnu ljubav prema svojoj djeci. Natjecanje za najbolju mamu na svijetu može započeti!

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime