Noviteti iz Narodne knjižnice Vrbovec

0
Komunalac add

Dinah Jefferies: Izgubljena sestra – Izgubljena sestra složena je i prekrasno ispričana priča, a Dinah Jefferies još se jednom magičnim destinacijama uvlači pod kožu. Belle Hatton započela je novi život daleko od svoga doma. Njezin glamurozan posao pjevačice u noćnom klubu u Burmi 1930-ih donio joj je mnoštvo sofisticiranih novih prijatelja i obožavatelja. No nepokolebljivu Belle proganja misterij iz prošlosti: dvadeset i pet godina star isječak iz novina, pronađen među stvarima njezinih pokojnih roditelja, sugerira da su oni Mjanmar napustili nakon nestanka kćerkice Elvire. Belle u prelijepoj dalekoj zemlji očajnički želi saznati što se dogodilo sestri za koju nije znala da postoji, ali kada počne postavljati pitanja, nailazi na uznemirujuće glasine, zlonamjerne tračeve i otvorene prijetnje. Oliver, privlačni i ležerni američki novinar slobodna duha, nudi joj pomoć, ali anonimna poruka upozorava je da bude oprezna…

Bill Bryson: Tijelo – Bill Bryson još jednom briljantno pokazuje zašto je jedan od najomiljenijih autora današnjice – piše vraški duhovito, bezobrazno lucidno i zarazno dobro. Autor planetarno popularne i obilato nagrađivane knjige Kratka povijest gotovo svega ovaj nas put vodi na proputovanje divotom koju često uzimamo zdravo za gotovo, a zapravo je čudesno, nepredvidljivo i puno tajni – našim tijelom. Knjiga Tijelo: priručnik za korisnike trenutno je zauzela vrh liste bestelera New York Timesa, Washington Post ju je proglasio knjigom godine, a predložena je za niz nagrada. Na svoj neponovljivi brysonovski način, putujući kroz povijest, istražujući brojne podatke i slučajeve, otkriva nam kako ljudsko tijelo funkcionira, kako se čudesno iscjeljuje, ali i kako propada. Bryson u svojem najboljem izdanju jamči vam da knjigu nećete ispuštati iz ruku dok je ne pročitate. A onda je možda pročitate još jednom.

Michael Catchpool: Sukno od oblaka – Mali dječak zna kako od oblaka ispresti predivo čudesnih boja i istkati najmekše sukno. Kad za to dozna kralj, zatraži od dječaka da mu za kraljevsko ruho načini mnogo sukna. »To ne bi bilo mudro«, usprotivi se dječak. No kralj ustraje i dječak mu istka što je tražio. Uskoro zatim svijet se počne mijenjati. Sukno od oblaka Michaela Catchpoola s ilustracijama Alison Jay priča je o ljudskoj naravi, o pohlepi i sebičnosti, o krhkosti prirode u kojoj živimo i o hrabrosti i mudrosti potrebnoj da je zaštitimo.

 

Odabrala: Mateja Hrgovan, Narodna knjižnica Vrbovec

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime