Novih 14 nogometnih sudaca na istočnom dijelu Zagrebačke županije

0
Komunalac add

U okviru sudačke organizacije Nogometnog saveza Vrbovec uspješno je proveden sudački seminar na istočnom području Zagrebačke županije na kojem su sudačke ispite polagali kandidati iz NS Vrbovec, NS Križ i NS Velika Gorica. U okviru NS Velika Gorica bili su kandidati s područja Svetog Ivana Zeline.

Na polaganju bili su nazočni predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov, tajnik Marinko Kostiha, predsjednik sudačke organizacije Nogometnog saveza Zagrebačke županije Dalibor Meić, tajnik Matija Dukić, predsjednik vrbovečkih sudaca Dejan Budić, tajnik Blaž Crnoja, član županijske Komisije nogometnih sudaca Miroslav Bugarinović, međunarodna sutkinja Gordana Katušić, savezni sudac Nikola Kamenarić i predsjednik Zbora delegata NS Vrbovec Andrija Korenika.

U NS Vrbovec predavanja su polaznicima održali: Dejan Budić i Gordana Katušić, u NS Križ: Miroslav Bugarinović i Matija Spudić, a u NS Velika Gorica: Nikola Kamenarić, Bruno Geller i Marko Vuković.

Uvodno su prije polaganja sudačkih ispita u ime domaćina pozdravili kandidate: Antonio Badrov, Dejan Budić, Marinko Kostiha i Gordana Katušić, te potom Dalibor Mejić, Matija Dukić i Miroslav Bugarinović.

Od 15 kandidata pristupilo je sljedećih 14 polaznika: Gogo Blažic, Nikolas Lukić, Manuel Pratljačić, Mihael Besek, Karlo Jurinjak, Andrija Jakšić, Vito Baša i Antonio Radošević iz NS Vrbovec, Marija Haramina, Teo Šimunović, Lovro Bičak i David Škof iz NS Velika te Goran Stanić i Gabriel Hanžek iz NS Križ. Svi kandidati su uspješno položili pismene i usmene ispite.

Ispitna komisija bila je u sastavu: predsjednik Dalibor Meić, tajnik Matija Dukić te članovi Miroslav Bugarinović, Dejan Budić i Gordana Katušić.

Predsjednik Dalibor Meić čestitao je svim nazočnim mladim sucima. – Dobro došli u sudačku organizaciju u kojoj uvijek možete potražiti pomoć od nas starijih kolega i stojimo vam na raspolaganju u vašem daljnjem obnašanju sudačkog poziva. Biti nogometni sudac je izazovna, ali i odgovorna dužnost koja traži permanentno obučavanje i pozitivan karakter. Izabrali ste pravu putokaz u razvijanju nogometnog sporta i vjerujem da smo s vama dobili perspektivne mlade suce, kojima ćemo pružiti sve mogućnosti da se razvijete u kvalitetne suce, koji će nastaviti tradicije naših međunarodnih i saveznih sudaca s područja Zagrebačke županije. Na kraju bih čestitao na izvrsnoj organizaciji NS Vrbovec u kojoj se desila nogometna reforma otkada je izabrano novo vodstvo na čelu s predsjednikom Antonijom Badrovom i tajnikom Marinkom Kostihom te predsjednikom sudaca Dejanom Budićem. Isto tako mogu izraziti sve pohvale i na rad Zbora vrbovečkih delegata na čelu s Andrijom Korenikom – istaknuo je Meić.

Tajnik Matija Dukić je okupljenim sucima pripravnicima naglasio da će uskoro, nakon teorijskog dijela, dobiti priliku početi suditi u proljetnom dijelu. – Očekujemo da ćete se dobro snaći na zelenim terenima. Također će biti pozivani i na sudačke seminare na kojima se konstantno radi na daljnjem sudačkom teorijskom usavršavanju. Naime, biti nogometni sudac je i stalno obučavanje, ali i biti primjeran u svom privatnom životu. Za kvalitetno suđenje je potrebno ulagati u psiho-fizičku spremu i svakodnevno obrazovanje, ali to se u konačnici na pozitivan način vrati – rekao je Dukić.

Predsjednik NS Vrbovec Antonio Badrov se kratko osvrnuo na to da u zadnjih par godina rade na unapređenju rada NS Vrbovec, a to se zorno vidi i na ovim organizacijama glede održavanja sudačkih ispita kojima pristupaju kandidati iz istočnog dijela Zagrebačke županije. – Dakako, ovo je i čast i obveza da nastavimo s još boljim i kvalitetnijim radom na razvoju nogometnog sporta u NS Vrbovec u suradnji s NS Zagrebačke županije. Na kraju čestitam svima koji su uspješno položili sudačke ispite i nadam se da je pred vama sudačka budućnost – istaknuo je Badrov.

Predsjednik vrbovečkih sudaca Dejan Budić na kraju je čestitao svima na uspješno položenim ispitima. – Sada vas očekuje kaljenje na nogometnim terenima na kojem očekujem da će te biti uspješni. Zadovoljan sam sa odazivom i interesom kandidata koji su iskazali za pristupanjem sudačkoj organizaciji kako u NS Vrbovec, tako i u ostalim središtima. Sama organizacija je bila i izuzetna čast za NS Vrbovec koje je najjače nogometno središte u istočnom dijelu Zagrebačke županije. Radimo na poboljšanje sudačke strukture u NS Vrbovec, a to je vidljivo i ovaj puta jer smo pridobili novih 8 sudaca. Želimo da u NS Vrbovcu iznjedrimo sudačku kvalitetu koja će biti prepoznata na nivou NS Zagrebačke županije s kojom u zadnjih par godina imamo izvrsnu suradnju – zaključio je Budić.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime