Novi uspjeh vrbovečke pjesnikinje Katarine Zadrije

0
Komunalac add

Predsjednica vrbovečke udruge Osebunjek Katarina Zadrija sudjelovala je na online 39. susretu hrvatskih zavičajnih književnika koji je održan 27. lipnja putem ZOOM platforme uz prijenos uživo na facebooku Hrvatskog sabora kulture. Ove je godine zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom te mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite po prvi puta održan u online izdanju.

Podsjetimo, dva djela Katarine Zadrije izabralo je povjerenstvo i uvrstilo u sudionike spomenutog susreta. Riječ je o pjesmi na kajkavskom „Gunj ima svietle niti“ te kratka pripovijetka „Mrlja na košulji“. U bogatom i interaktivnom programu virtualno su sudjelovali brojni zavičajni književnici iz raznih krajeva Hrvatske.

Članovi Povjerenstva proglasili su ovogodišnje dobitnike plaketa, pohvalnica i priznanja Hrvatskog sabora kulture. Među dobitnicima je i Katarina Zadrija kojoj su pripale pohvalnice za prozno stvaralaštvo i poetska ostvarenja. Pohvaljena pripovijetka „Mrlja na košulji“ objavljena je u časopisu „Kvaka“, a možete je pročitati na linku.

Ove godine sam se natjecala s po dvije pjesme na kajkavskom i dvije na štokavskom narječju te pripovijetkom na štokavštini. Za susret je izabrana pjesma „Gunj ima svietle niti“ i priča „Mrlja na košulji“. Veliko mi je iznenađenje i sreća bila dok je proglašeno da je pjesma ušla među prvih pet i zavrijedila pohvalnicu. Još više sam se iznenadila kada je objavljeno da je i pripovijetka ušla među prvih pet i zavrijedila pohvalnicu. Na 39. susret zavičajnih književnika pristiglo je 430 radova (358 poetskih, 63 prozna rada i 19 dramskih djela) na štokavskom, kajkavskom i čakavskom narječju. Veliko je zadovoljstvo biti prepoznat između tolikog broja radova i autora iz cijele zemlje. Meni osobno je to poticaj za daljnji rad i stvaranje – rekla je Zadrija.

Inače, prošle je godine na natječaj za 38. susret zavičajnih književnika slala svoju poeziju na kajkavskom i štokavskom narječju, a od velikog broja pristiglih radova, među trideset i dva rada, izabrana je njena pjesma „Kipec Ledveni“ za koju je dobila priznanje HSK.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime