Novi trener Hrvoje Medverec započeo s pripremama u Gaju

0
Komunalac add

Ljetno razdoblje u Gaju nije proteklo kao vrijeme „kiselih krastavica“ jer su se desile turbulentne promjene u igračkom kadru i došlo je do smjene na trenerskoj poziciji. Gaj su napustila trojica standardnih prvotimaca Bojan Čerkez, Ante Tomić i Karlo Šurmin, kao i rekonvalescent Vedran Jankovec te Ivan Kudoić. Statusi Franje Jakovića i Vinka Makeka su još uvijek upitni. Nema više ni Stjepana Leljaka koji se definitivno oprostio od nogometa i posvetio atletskim izazovima. Prema tome uoči nove sezone u Gaju su se suočili s nekolicinom odlazaka ponajboljih igrača koji su bili nositelji igre u zadnjih par godina. U međuvremenu ostavku je podnio i trener Marijan Čokor.

Unatoč takvim okolnostima u Gaju se nisu prepustili apatiji i rezignaciji već su aktivno radili na igračkim pojačanjima, potražili oslonac na mladim igračima koji traže afirmaciju te izabrali novo trenersko rješenje. U klubu su svjesni da je na pomolu stvaranje nove momčadi koja bi trebala biti spoj iskustva i mladosti.

Za novog trenera imenovan je poznati vrbovečki nogometaš Hrvoje Medverec, koji je do sada bio trener mladeži u Vrbovcu i Banu Jelačiću iz Banova. Igračku karijeru proveo je u Vrbovcu, Naftašu Ivaniću (Ivanić-Grad), Zelini (Sveti Ivan Zelina), Banu Jelačiću (Banovo) i Kraljevčanu 38 (Donji Kraljevec). Medvercu je ovo prilika da se prvi puta okuša u vođenju jedne seniorske momčadi koji će biti u dvostrukoj ulozi trener/igrač.

Gaju su u ljetnom razdoblju pristupili slijedeći igrači: Patrik Pajur iz Rakovca, Ivan Gašparec iz Vrbovca, Domagoj Badenić i Hrvoje Šantak iz Mladosti iz Velikog Ravna, Mihael Dončević i Antonio Skočić iz Žabnice te Josip Bunjački, Tomislav Čičak i Mario Cuzelj. Moguće je da u međuvremenu u Gaju osvane i još neko novo igračko pojačanje.

Od starosjedioca u klubu su ostali: braća Dominik i Matej Benko, braća Josip i Mišel Gomerčić, Siniša Čerkez, Stjepan Grgoić, Anđelko Kuten, Tihomir Kosovec, Leo Mijatović i Sven Subić. Pored njih su u rezervi i veteranske snage: Mario Benko, Zdravko Kuten i Tomislav Biškupec.

U Gaju su počele pripreme, a trener Hrvoje Medverec je napravio prozivku igrača i predstavio plan priprema. – Zahvaljujem se na povjerenju Upravi Gaja koje mi je ukazano da vodim jedan od najstarijih klubova u NS Vrbovec, ali je to ujednoi velika obveza. Ovo je za mene i veliki sportski izazov jer ću prvi puta voditi seniorski sastav. Većinu igrača poznam i nadam se da ćemo uspostaviti sportski i korektan odnos. Bez sustavnog treniranja nema niti sportskih rezultata pa očekujem da će se pripremama priključiti što veći broj igrača. Obzirom da je bilo puno odlazaka i dolazaka igrača moramo se što prije upoznati na zelenom polju i što bolje pripremiti jer stvaranje nove ekipe ne prolazi bezbolno niti u najnižim rangovima natjecanja – rekao je Medverec.

O ambicijama Gaja pred nastupajuće prvenstvo Tomislav Biškupec je istaknuo da su pred Gajem veliki izazovi. – Pred Gajem su veliki izazovi jer se stvara nova momčad, ali naše su ambicije borba za zlatnu sredinu. Pri tome je naglasak i oslonac stavljen na mlađe igrače željnih dokazivanja na zelenom terenu. Itekako smo svjesni da je odlazak nekolicine dojučerašnjih stožernih igrača malo poremetio naše redove, ali vjerujemo u naše nove igrače kao i ostatak momčadi da ćemo imati kvalitetnu ekipu. Ponovo smo oformili juniorsku momčad koja će se uključiti u natjecanje i koja nam treba biti baza iz koje ćemo regrutirati naše seniorske igrače. U svakom slučaju pojačati ćemo aktivnosti kako na stabilnosti seniorske ekipe tako i na poboljšanju sportske infrastrukture i uređenju igrališta – naglasio je Biškupec.

U Gaju ne nedostaje optimizma uoči novog prvenstva u 1. ŽNL Istok jer je ostao iskusni kostur momčadi od kapetana Josipa Gomerčića, vratara Kosovca, centarfora Anđelka Kutena pa do veznjaka Mišela Gomerčića, braće Benko, Siniše Čerkeza, Grgoića, Subića…

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime