Novi RTG uređaj u vrbovečkom Domu zdravlja

0
Komunalac add

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je obišao novouređeni prostor RTG dijagnostike u vrbovečkom Domu zdravlja. Za uređenje prostora i kupnju novog RTG uređaja Zagrebačka županija je osigurala 752.775,93 kuna.

Zagrebačka županija značajno ulaže u zdravstvo. Kroz prošlih godinu i pol dana radili smo na energetskoj obnovi u ispostavi Doma zdravlja u Vrbovcu gdje smo uložili 3,1 milijun kuna. Time smo značajno smanjili potrošnju energenata. Ove godine nabavili smo rendgenski uređaj i prostor za smještaj tog uređaja, čija je ukupna investicija preko 750 tisuća kuna i čime je radiologija u ispostavi Vrbovec na izuzetno visokom nivou – istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Župan je dodao da je Zagrebačka županija ulagala i u energetsku obnovu drugih objekata, posebice u prosvjeti. – Trenutno imamo u obnovi pet škola. Vrijednost tih radova je 63,5 milijuna kuna. Polovicu te vrijednosti osigurala je Zagrebačka županija, a pola je financirano iz fondova Europske Unije. Energetski se obnavlja i Srednja škola Vrbovec čija je vrijednost 13 milijuna i 700 tisuća kuna i nadam se da će do početka nove školske godine ti radovi biti završeni – rekao je Kožić.

Na obilasku novouređenog prostora bio je i ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman koji je naglasio da je vrijednost samog RTG uređaja 596.000 kuna te ima 3 godine garancije. – Smatram da je sada ispostava Vrbovec, kao i sve naše ispostave u županiji, vrhunski opremljena – naglasio je Bergman.

Istaknuo je također da u Zagrebačkoj županiji nedostaje kadrova što će u budućnosti predstavljati veliki problem. Stoga je Zagrebačka županija ove godine osigurala sredstva za specijalizacije. – Zagrebačka županija je prva među županijama, ne čekajući rješenje Ministarstva zdravstva, osigurala sredstva za osam specijalizacija ove godine. Tri su specijalizacije iz ginekologije, tri iz pedijatrije, dvije iz radiologije i jedna iz fizikalne terapije. Ove godine uputit ću dopis gradonačelnicima i načelnicima da pokušaju u okviru svojih proračuna pronaći sredstva za plaćanje specijalizacija onih deficitarnih struka koje će na određenim područjima biti potrebna – istaknuo je Bergman.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca Robert Đuranec zahvalio je županu Stjepanu Kožiću što brine o građanima Vrbovca te da je napredak dobiti tako vrijedan uređaj koji će pomoći svim stanovnicima i djelatnicima vrbovečkog Doma zdravlja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime