Đuro Glavinec novi predsjednik vrbovečke Udruge invalida

0
Komunalac add

Novi predsjednik Udruge osoba s invaliditetom grada Vrbovca je Đuro Glavinec, dosadašnji potpredsjednik. Zamjenik će mu biti Stjepan Pisačić (dosadašnji predsjednik), blagajnik je Marijan Čmelak, a tajnica Jelica Barić.

Izborna skupština Udruge, održana u subotu u Motelu Marina, izabrala je i novi sedmeročlani Izvršni te Nadzorni i Stegovni odbor.

Skupština je usvojila izvješće o radu te financijsko izvješće za prošlu, kao i plan rada i financijski plan za ovu godinu.

Udruga danas broji 117 članova, a u središtu njena rada su osiguranje zakonskih povlastica, kao što su popusti na cestarinama, osiguranju vozila, parkirališta, participacije u zdravstvenom osiguranju i dr. Na području nekadašnje općine Vrbovec danas je oko 3.700 invalidnih osoba ili 10 posto ukupne populacije, što nije malo – naglasila je Jelica Barić, podnoseći izvješće o radu. Dodala je kako Grad Vrbovec Udrugu financijski prati s 10.000 kuna, dok ostale općine u tome ne sudjeluju.

Skupštini su kao gosti nazočili Gradonačelnik Denis Kralj, predsjednik SUH-a Zlatko Hržić, predstavnici Gradske udruge umirovljenika Ivan Košak i Drago Ivanušec, te vijećnik i predsjednik HSU-a Vrbovec Franjo Simić.

-Prilagođavanje bankina i nogostupa potrebama invalida na području grada, osiguranje dodatnih parkirnih mjesta, samo su neki od poteza Grada za poboljšanje uvjeta života osoba s invaliditetom. Pozivam vas da i dalje dolazite, predlažete iznosite svoje potrebe – otvoren sam uvijek za suradnju i svaku pomoć – poručio je gradonačelnik Kralj.

Novi predsjednik Glavinec zahvalio je dosadašnjem vodstvu na nesebičnom radu, a skupštini na izboru i povjerenju.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime