Novi predsjednički mandat Mariju Saboliću u ŠRD Štuka

0
Komunalac add

ŠRD Štuka je održala izbornu skupštinu u prostorijama društva u Poljanskom Lugu br. 156 na kojoj je bilo nazočno 22 člana. Od gostiju su bili prisutni: predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever, predsjednik Športsko ribolovnog saveza Zagrebačke županije Dubravko Šeketa i tajnica Marica Habeković te tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić.

Skupštinari su ponovo dali povjerenje Mariju Saboliću za novi predsjednički mandat, a Upravni odbor čine: Zdenko Fabric, Anđelko Jakunić, Darko Kahlina, Danijela Krčmar Gregurin, Davor Kruhin, Dragutin Mutak, Ivan Robina i Davor Sever. U Nadzorni odbor su izabrani: Stjepan Gregurić, Franjo Horvat i Marijan Šiljković.

Članovi ŠRD-a Štuka su tijekom 2022. godine imali uspješne rezultate i brojne aktivnosti pa su tako izvršili poribljavanje jezera u dva navrata s ukupno 900 kg plemenite ribe. U radnim akcijama uređen je okoliš oko jezera i ribičke kuće te su spremljena drva oko kučice. Uređena je ribolovna natjecateljska staza potporom Zagrebačke županije u suradnji s Vodoprivredom. ŠRD Štuka se natjecala u 1. HŠRS u konkurenciji seniorski i u 3. ligi zapad za seniore. Seniorke su nastupile na kupu HŠRS-a u Đakovu. ŠRD Štuka je sudjelovala u organizaciji domaćinstava Županijske ribolovne lige ekipno i veterane i žene pojedinačno. U 2022. godini bili su prihodi u iznosu od 120.436,89 kuna, a rashodu u iznosu od 111.068,29 kuna, koja je završena u financijskom plusu od 9.368,60 kuna.

U Planu rada u 2023. godini planirane su slijedeće aktivnosti: organizacija radnih akcija na uređenju i održavanjujezera i ribičke kuće, uređenje natjecateljske staze na jezeru 4., poribljavanje jezera s ukupno 1.200 kg plemenite ribe te sudjelovanje na natječaju Zagrebačke županije za sufinanciranje projekta krajobraznog uređenja. Društvo će sudjelovati u natjecanju 1. lige HŠRS-a za seniorke, u 3. lige HŠRS-a za seniorke, u Županijskoj ligi lov ribe udice na plovan i šaranskoj ligi, u Županijskoj ligi veterana i seniorke pojedinačno. Planirana su održavanja tri kup natjecanja i organizacija dva društvena natjecanja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. U Financijskom planu za 2013. godini predviđeni su prihodi i rashodu u iznosu od 118.000,00 kuna, a u 2024. godini predviđeno je financijsko poslovanje u iznosu od 121.000,00 kuna.

Predsjednik HŠRS-a Vlado Sever je izrazio sve pohvale na radu ŠRD Štuke koje je prepoznatljivo  u Zagrebačkoj županiji i na državnoj razini, kako na natjecateljskom planu tako i na organizacijskom nivou. U Poljanskom Lugu postoji vrlo dobra natjecateljska ribolovna staza na kojoj se mogu još dodatno organizirati ribolovna natjecanja. Nažalost cjelokupna društvena zbilja je dovela do toga da su se jednostavno morala povećati cijene novih ribolovnih članarina i karata, kako bi društva uopće mogla koliko toliko funkcionirati u ovim turobnim vremenima. Novi Zakon o sportu je bolji u odnosu na prijašnja, ali da bi se i ovo društvo moglo još bolje razvijati potrebno je ulagati u mlađe naraštaje i educirati članove za stjecanje trenerskih licenci. Pohvalno su se o djelovanju ŠRD Štuka izrazili ipredsjednik ŠRS-a Zagrebačke županije Dubravko Šeketa i tajnica Marica Habeković. Tajnik GZŽ Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić naveo da je sveukupni sportski doprinos ŠRD-a Štuka ujedno i prepoznatljivost vrbovečkog sporta na sportskom županijskom i hrvatskom zemljovidu, uz prigodne želje, za što bolje sportske i radne rezultate u nadolazećoj 2023. godini.

Članovi ŠRD Štuka su nakon održane skupštine svim skupštinarima i gostima upriličili prigodni domjenak pa su druženje nastavili uz tradicionalne i neizostavne ribičke priče, ali i uz dogovor za izvršenje plana rada u 2023. godini.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime