Novi porast zaraženih u Vrbovcu

0
pixabay.com
Komunalac add

U odnosu na podatke od jučer na području Zagrebačke županije oboljelo je 175 osoba. U protekla 24 sata u Vrbovcu je potvrđeno 17 novih slučajeva. Podaci za ostale gradove i općine: 27 Samobor, 5 Sveta Nedelja, 12 Zaprešić, 1 Jastrebarsko, 44 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 10 Dugo Selo, 9 Sveti Ivan Zelina, općine – 8 Brdovec, 3 Bistra, 4 Jakovlje, 1 Luka, 2 Marija Gorica, 2 Pušća, 2 Dubravica, 4 Klinča Sela, 1 Stupnik, 1 Kravarsko, 1 Kloštar Ivanić, 3 Brckovljani, 6 Rugvica, 5 Dubrava, 5 Rakovec, 1 Bedenica. Izliječeno je 14 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka do 10:00 sati evidentirana je 5901 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 2876 osoba, a 29 osoba je preminulo. Trenutno je aktivno 2996 slučajeva.

Samoizolacija je propisana učenicima 7 razreda osnovnih škola i 1 razredu srednjih škola. U jednom domu za starije s područja Dugog Sela pozitivna su 3 štićenika, dok su u jednom centru za rehabilitaciju sa šireg dugoselskog područja pozitivna 4 štićenika. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Od 27.10. su na snazi dodatne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije koje su  dostupne ovdje.

NOVO: Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte ovdje.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime