Novi podaci Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, 14.07.2020. do 11:00 sati evidentirano je 207 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više, a jedna je osoba više izliječena.

Također, jedna osoba je preminula 11.07.2020. (Ispostava Vrbovec). U Epidemiološkoj službi vrbovečkog Doma zdravlja tražili smo pojašnjenje ovih podataka. Riječ je o pacijentu starije životne dobi, koji je imao prijavljeno prebivalište u općini Farkaševac, ali nije boravio na području te općine. Pacijent je preminuo u Psihijatrijskoj bolnici Jankomir, a bolovao je od teških kroničnih oboljenja. Zaraza koronavirusom otkrivena je zbog rutinske kontrole. Službe su potvrdile kako je zaraženi boravio u samoizolaciji te nije ostvario kontakt s osobama izvan bolnice.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 61 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 137 osoba, a 9 ih je preminulo.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za potvrđene slučajeve – jedan novi slučaj u Ispostavi Zaprešić

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer za izliječene slučajeve – 1 izliječena osoba u Ispostavi Sv. Ivan Zelina

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime