Novi natječaj LAG-a Prigorje za poljoprivrednike

0
Komunalac add

Lokalna akcijska grupa “PRIGORJE” raspisala je 4. LAG natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a “PRIGORJE” za provedbu tipa operacije 1.1.1., koji je sukladan tipu operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava ” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Prihvatljivi korisnici moraju biti na području LAG-a “PRIGORJE”, što uključuje općine: Brckovljani, Gradec, Farkaševac, Preseka, Rakovec, Rugvica, Sokolovac i Sveti Ivan Žabno te gradove: Dugo Selo, Križevci i Vrbovec.

Svrha natječaja je ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju kako bi se poboljšala ukupna učinkovitost i održivost poljoprivrednih gospodarstava, uključujući zaštitu okoliša i prilagodbu klimatskim promjenama. Ulaganja u nove i inovativne tehnologije doprinijet će smanjenju troškova proizvodnje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda, kao i otvaranju novih radnih mjesta i njihovu održivost.

Rok za podnošenje prijave projekata je od 28. srpnja 2020. do 26. kolovoza 2020. godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 748.480,00 HRK dok najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, a najviša vrijednost potpore po projektu iznosi 20.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti.

U svrhu informiranja potencijalnih korisnika, ured LAG-a će održati animacijsku radionicu u četvrtak, 16. srpnja 2020. u 12:00 h u prostorijama Obrtničkog doma, Križevačka 4, 10340 Vrbovec. Više informacija na poveznici LAG Prigorje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime