Novi model Školske sheme besplatnog voća i povrća

0
Komunalac add

Od ove jeseni Ministarstvo poljoprivrede uvodi novi model Školske sheme. Za razliku od prošle školske godine, kada su podnositelji zahtjeva bile škole, u ovogodišnjoj Školskoj shemi to su osnivači školskih ustanova. Škole će odabirati dobavljača odnosno kvalitetne proizvode iz najbližeg lokalnog okruženja, a zahtjev za potporu Agenciji za plaćanja u poljoprivredi podnosit će osnivači škola.

Otvoren je javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u Školskoj shemi i Javni poziv za iskaz dobavljača za sudjelovanje u Školskoj shemi.

Voće i povrće ponudit će se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane. Školskom shemom daje se prednost lokalnim poljoprivrednicima, a djeca jedu svježu lokalno uzgojenu hranu.

U prošloj školskoj godini u Školskoj shemi sudjelovalo je više od tisuću škola, 400 tisuća učenika i  53 dobavljača, a na raspolaganju je bilo 2,5 milijuna eura. U školskoj shemi sudjelovale su i vrbovečke osnovne škole.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime