Novi krug foto-natječaja „Volim svoju županiju“

0
Komunalac add

Hrvatska zajednica županija poziva sve kreativce, amaterske, ali i profesionalne fotografe, da pošalju svoje radove na šesti po redu foto-natječaj „Volim svoju županiju“. Natječaj će biti otvoren 15. ožujka 2021. godine i trajat će dva tjedna, a radovi će se moći poslati putem aplikacije dostupne na internetskoj stranici volimzup.hr.

Cilj ovog foto-natječaja je promovirati ljepote i lokalne posebnosti županija, kao i probuditi regionalni identitet te osigurati prepoznatljivost svake županije.

Jedna osoba može sudjelovati u natječaju s najviše tri fotografije, a o izboru najboljih ove će godine odlučivati profesionalna fotografkinja Mare Milin te predstavnice županija: Josipa Ojurović Čačić (Ličko-senjska županija), Mateja Tomašević (Požeško-slavonska) i Izabela Belić (Brodsko-posavska). Najbolje fotografije biraju se u dvije kategorije – prema ocjeni stručnog žirija i prema najvećem broju glasova prikupljenih putem društvenih mreža.

Inače, sam foto-natječaj ove je godine dobio novi vizualni identitet za koji je zaslužan dizajner Ivan Dilberovi. Zamišljen je kao prezentacija svake županije jednim tipografskim znakom i jednim motivom koji tu županiju čini prepoznatljivom, a budući da sam naziv „Volim svoju županiju“ ima 18 znakova, a imamo 20 županija i Grad Zagreb, separatori među riječima također su iskorišteni u tu svrhu. Tako su Grad Zagreb i Zagrebačka županija simbiozom postali jedan separator, a Vukovarsko-srijemska – drugi.

Više o samom natječaju i vrijednim nagradama koje možete osvojiti saznajte ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime