Novi direktor Komunalca Zlatko Špoljar

0
Komunalac add

Od 15. veljače, direktorsko mjesto Komunalca Vrbovec nakon završetka mandata bivšeg direktora Dražena Sudinca, preuzeo je Zlatko Špoljar koji istu funkciju, ali bez novčane naknade, obnaša i u Vodoopskrbi i odvodnji. U razgovoru nam je otkrio svoj dosadašnji tijek karijere, te daljnje planove.

Kakvo je Vaše dosadašnje radno iskustvo?

Do sada sam radio u nekoliko tvrtki. Počeo sam u tvrtki Voće, Export – Import Zagreb koja je u to vrijeme, krajem osamdesetih godina, bila najveći uvoznik i izvoznik prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj. To je bila tvrtka u kojoj se zaista moglo puno naučiti, a bilo je direktno vezano uz moje obrazovanje jer sam diplomirao na smjeru međunarodna razmjena na Ekonomskom fakultetu. Nakon toga sam 1994. godine otišao raditi u Vinkovce gdje sam u Borincima radio kao direktor tada najvećeg proizvođača voća u Hrvatskoj sa 700 zaposlenika. Bili su to teški uvjeti za rad u ratnoj zoni, ali sam stekao pravo iskustvo radeći teške zadatke. Potom sam se vratio u Vrbovec i radio u Luri d.d. kao pomoćnik direktora nabave. Radi se o suvremeno organiziranoj kompaniji sa vrlo usklađenim i normiranim procesima. Nadograđivali smo poslovanje u vrijeme kada se Lura spajala s Dukatom, Sirelom i Mljekarom Zadar. To je izuzetno dobro radno iskustvo stečeno na najmodernijim poslovnim modelima koji su tamo primjenjivani. Jedno vrijeme radio sam u Pik-u Vrbovec kao član uprave za operativne poslove, a deset godina proveo sam u Badelu 1862 kao direktor izvoza. Radio sam na poslovima međunarodne trgovine, te imao priliku vidjeti druge zemlje, njihova iskustva i običaje, a iz toga se može puno naučiti te nešto primijeniti i kod nas.

Kako ste snašli prvih dana u Komunalcu i Vodoopskrbi?

Dobro je, nema nikakvih problema. Bavim se preuzimanjem poslova, upoznavanjem s kompanijama i njezinim odjelima.  Ekipa je dobra, vjerujem da ćemo uspjeti unaprijediti poslovanje Komunalca i Vodoopskrbe, te da će građani biti zadovoljni. Održao sam sastanak sa svim osnivačima, odnosno, načelnicima općina koje su suvlasnici Komunalca i Vodoopskrbe. Razgovarali smo o daljnjoj suradnji i mogućim promjenama s obzirom da općine Dubrava, Preseka, Farkaševac i Rakovec više ne koriste usluge odvoza smeća, te pogrebnih usluga. Započeli smo razgovore za ponovnu uspostavu suradnje u tim dijelovima poslovanja.

Što imate u planu u ovoj godini?

Cilj je poboljšati uslugu u svim segmentima, postići efikasnije poslovanje tvrtki. Bit će zasigurno nekih promjena u načinu poslovanja, no, prerano je govoriti o detaljima. Mogu najaviti da od 1.travnja krećemo s odvozom starog papira iz kućanstva. Sad radimo na tome da uskladimo sve detalje. To se trebalo organizirati i prije, ali sad radimo na tome da stavimo tu uslugu u funkciju. To je početak.

Na koji način podići kvalitetu komunalnih usluga?

Za to su, naravno potrebne investicije. Teško mogu sada govoriti o tome što ćemo sve realizirati u sljedeće četiri godine. Ima puno otvorenih pitanja, ali pokušat ćemo postojeće resurse što bolje iskoristiti. U fazi sam razmatranja i snimanja stvarne situacije, pa ne mogu govoriti o detaljima. Cilj je postići što veću efikasnost s postojećim resursima. Fokusirani smo na zadovoljstvo korisnika, to je zapravo misija ove tvrtke.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime