Novi automobil za Crveni križ

0
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec ima novo vozilo za provedbu projekta “Nova optika 65+”, a namijenjeno je za prijevoz starijih osoba na aktivnosti koje će biti organizirane u sklopu projekta. Podsjetimo, za ovaj je projekt odobreno gotovo 1,5 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Vozilo koje smo dobili namijenjeno je za vožnju osoba koje sudjeluju u projektu jer upravo nemogućnost korištenja prijevoznih sredstava mnoge starije osobe spriječava da sudjeluju u aktivnostima koje su organizirane upravo za njih – naglasila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko.

Projektom “Nova optika 65+” planirano je organiziranje dnevnog boravka za starije te brojne radionice za starije, ali i članove njihovih obitelji; radionice o dentalnoj higijeni, estetskom izgledu, upravljanju osobnim financijama, obiteljskom poduzetništvu, permakulturi, organskom vrtlarenju, kreativne radionice recikliranja, izrada prirodnih sapuna, džemova i brojni drugi sadržaji. –Imamo malo problema s provođenjem projekta zbog pandemije te posebnih mjera zaštite i okupljanja, ali nadam se da ćemo to uspjeti prebroditi te naći inovativni model kako uključiti osobe starije životne dobi u naše aktivnosti i ublažiti socijalnu izolaciju koja je u posljednje vrijeme veoma aktualna – rekla je Mucko.

Inače, vrbovečki Crveni križ danas je primio donaciju Društva Crvenog križa Zagrebačke županije u sklopu koje su dobili šest bolničkih električnih kreveta s madracima i plahtama, četiri hodalice, jednu wc princezu te jedan stolac za kupanje. – Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec ima svoju posudionicu ortopedskih pomagala te raspolažemo određenim artiklima, ali toga nikada ne može biti previše. Stoga nam je ova donacija veoma bitna – istaknula je Mucko.

Također, ravnateljica Mucko poziva sve građane koji kod kuće imaju višak ortopedskih pomagala koja im više nisu potrebna, da ih mogu donirati vrbovečkom Crvenom križu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime