Nove sprave na igralištu vrtića u Jugu

0
Komunalac add

Završeno je uređenje dječjeg igrališta u novom vrtiću u Jugu. Postavljene su nove sprave i to pješčanici, penjalice i ljuljačke.

Vrijeme koje će djeca provoditi u vrtiću sada će biti još bolje i kvalitetnije ispunjeno, a kretanje i igra pogoduju razvoju i poboljšanju niza motoričkih sposobnosti te potiču kvalitetan kognitivni razvoj, što je dobar početak i priprema za školu – izjavila je zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Vrbovec Petra Prelog.

Sva djeca trenutno su smještena u centralnom objektu u Vrbovcu, ali će od 1. rujna svoja vrata ponovno otvoriti i vrtić u Jugu, a ravnateljica je dodala kako se nada da će djeca uživati u novim spravama na dječjem igralištu.

Gradonačelnik Denis Kralj pojasnio je kako je Grad Vrbovec za nabavu novih sprava izdvojio oko 150 tisuća kuna. – Projekt uređenja igrališta prijavili smo i Uredu za demografiju pa očekujemo da će nam neki dio biti sufinanciran. Jako me veseli novo igralište, to je ono što smo obećavali od prvog dana kada je ovaj novi objekt otvoren – rekao je gradonačelnik te dodao kako sada jedino još nedostaje više hlada.

Posadili smo novo drveće no kao što vidite stabla su još jako mala. Probat ćemo ove jeseni ponovno saditi pa možda nabaviti i koju veću sadnicu ako to bude moguće. Prilikom gradnje vrtića posadili smo jedno veliko drvo, ali ono se nažalost posušilo no vjerujem da će klinci ipak uživati u svim novim spravama na igralištu. Mi stalno radimo na podizanju standarda, prijavili smo gradnju dva nova objekta, očekujemo da ćemo i tu dobiti novac iz EU fondova. Riječ je o novim vrtićima u Luki s tri skupine i u Lonjici s dvije skupine. Namjera je da ne budu svi smješteni u centru, ovako bi i roditeljima bilo bliže ako putuju na primjer u Zagreb na posao. Jako puno ulažemo u predškolski odgoj, koliko god je moguće, ali cijene su takve kakve jesu, vidjet ćemo što će biti na jesen i da li će doći do poskupljenja vrtića. Većina gradovi oko nas je digla cijene vrtića, a već su i u startu bili skuplji od nas. Vidjet ćemo što tu možemo napraviti, ali sve ono što imamo ulažemo u našu djecu – zaključio je Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime