Nove skupine u Dječjem vrtiću Vrbovec

0
Komunalac add

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca u petak jednoglasno je usvojena odluka o otvaranju dvije nove odgojno-obrazovne skupine u Dječjem vrtiću Vrbovec. Skupine će se otvoriti u novom dislociranom objektu u Zagrebačkoj ulici, u zgradi u kojoj je smješten Hobi centar. Već ove godine u nove grupe bit će upisana većina djece s liste čekanja.

U raspravi prije glasovanja oporbene vijećnike zanimalo je koliko to iziskuje sredstava iz gradskog proračuna. –Kao prvo, drago mi je da se kreće u rješavanje ove situacije, jer svi znamo da taj veliki problem s manjkom mjesta u vrtiću imamo već godinama, međutim mi u ovom trenutku ne znamo kolika su to sredstva,nije sporno, ali ne znamo i prejudiciramo odluku rebalansa. Odluka nije pripremljena-rekao je vijećnik HDZ-a Damir Tomljenović.

Nastojimo pronaći rješenja, a ne probleme u rješenjima, odgovorio je gradonačelnik Denis Kralj. –Na što ćemo trošiti novac, ako ga nećemo trošiti na djecu, to je obaveza Grada. Svima su nam puna usta demografije i boljeg života za mlade obitelji, onda nemojmo tražiti probleme gdje ih nema. Inspektori su ušli u taj prostor i ocijenili ga pogodnim, sada čekamo građevinski elaborat koji će prostor prenamijeniti, a onda čekamo dozvolu. Dakle, u utrci smo s vremenom. Moglo bi se još mjesecima čačkati i tražiti drugi prostor, no roditeljima gori pod petama, jer nemaju kamo s djecom, a moraju se vratiti na posao – rekao je Kralj.

Na sjednici je jednoglasno prihvaćeno i pokretanje novih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Grada Vrbovca, kojima se vrši prenamjena dijela čestica u zoni iz mješovite, pretežno trgovačke i uslužne u gospodarsku namjenu. Također je jednoglasno odlučeno da će se dio zgrade na adresi Trg Petra Zrinskog 23 ustupiti na korištenje Glazbenoj školi u Vrbovcu, koja trenutno djeluje na tri lokacije. – Novi prostor omogućiti će djelovanje škole dugi niz godina, bez ikakvih dodatnih ulaganja, osim održavanja. U planu je i osamostaljenje Glazbene škole i uvođenje novih odjela, gudačkog odjela, pjevanja i sve što druge glazbene škole imaju – pojasnio je svoj prijedlog nezavisni vijećnik Hrvoje Herček.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime