Nove preporuke HZJZ za vjenčanja i pogrebe

0
Foto:koronavirus.hr
Komunalac add

U sklopu druge faze popuštanja mjera koja je krenula od ponedjeljka, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove preporuke za pogrebe i vjenčanja.

Pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganja urni održavaju se isključivo u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice. Dopušta se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća, a posljednji ispraćaji hrvatskih branitelja održavaju se uz odavanje vojnih počasti uz pridržavanje mjera.

Osmrtnica ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganju urne, a pogreb ne smiju prisustvovati osobe sa povišenom tjelesnom temperaturom i simptomima akutne respiratorne infekcije.

HZJZ je propisao i higijenske mjere, koje uključuju osiguravanje dostupnosti tople vode, sapuna i jednokratnih papirnatih ručnika u toaletima, a na ulaze u prostorije sredstva za dezinfekciju ruku.

Prema ovoj Odluci, sklapanje braka, u građanskom ili vjerskom obliku te sklapanje životnog partnerstva održava se isključivo u krugu obitelji i svjedoka te predstavnika službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka. Zabrana održavanja svadbenih svečanosti i dalje je na snazi.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime