Nove poplave, stari problemi

0
Komunalac add

Obilna kiša koja je padala ove noći ponovno je uzrokovala poplave na našem području, možda i jače nego početkom godine, kažu iz Gradskog stožera za zaštitu i spašavanje. Kritične točke i ovog su puta Luka, Lonjica, Celine, Brčevec, te Poljanski Lug.

Na tu temu u Gradu je održan i sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda, koji su obišli teren i sami se uvjerili u stvarno stanje te obećali hitnu sanaciju kritičnih točaka čim se voda povuče, što se ponajviše odnosi na Brčevec, odnosno Dudnjak te dovršetak retencije Vir.

Prema informacijama iz vrbovečkog Stožera voda se trenutno lagano povlači, naime djelatnici Komunalca i nekih privatnih poduzeća prokopali su kanale i mjesta na kojima se voda zadržavala. Na terenu su i vatrogasci te su u pripremi vreće s pijeskom koje će biti postavljene ukoliko se vodostaji počnu dizati. Dobra vijest je da vodostaj na području oko trafostanice pada.

Građani Vrbovca danas će ujedno, tokom dana, povremeno ostajati bez opskrbe vodom zbog otežanog punjenja vodotornja, pošto je isključena struja na području precrpne stanice u Lonjici.

 Problemi i u Gradecu

Obilne padaline i povećani vodostaji ugrožavaju i područje Gradeca. Načelnica općine Ljubica Ambrušec javlja kako je u pripravnosti Civilna zaštita i 50-tak vatrogasaca, a po potrebi na raspolaganju su i Hrvatske vode sa svojim strojevima.

Bez vode će, do večernjih sati, ostati i stanovnici Gradeca i Gradečkog Pavlovca. Naime, u bazen pitke vode na crpilištu Gradec prodrla je površinska voda, pa je potrebno isprati bazen i cjevovod. Građani se pitkom vodom mogu opskrbiti iz cisterne, koja će biti smještena kraj vodocrpilišta u Gradecu.

 

 

M.K./A.P.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime