Nove mjere: najviše 20 osoba na privatnim proslavama, obavezna evidencija gostiju na svadbama

0
Komunalac add

Stožer civilne zaštite RH, na prijedlog županijskog Stožera, donio je nove mjere za područje Zagrebačke županije koje su na snagu stupile danas i primjenjivat će se s rokom od 14 dana.

Mjere su uvedene jer je posljednjih dana znatno povećan broj zaraženih, kao i osoba kojima je propisana mjera samoizolacije. –Došlo je i do ulaska virusa u dječji vrtić u Jastrebarskom (pozitivna djelatnica), dječji vrtić u Velikoj Gorici (pozitivna djelatnica), Dom za starije i nemoćne osobe u Dubravi (pozitivna djelatnica) te OŠ Brckovljani (pozitivan jedan učenik) – pojasnio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vrbovca Ivica Strnščak.

Na vrbovečkom području trenutno imamo osam aktivnih slučajeva, a samoizolacija je propisana za 42 osobe. Još uvijek smo grad s najmanje zaraženih u našoj županiji, vjerujem da to puno ovisi i o našem ruralnom području, a stanovnici se pridržavaju uputa. I dalje je najvažnija osobna higijena i fizička distanca – dodaje Strnščak.

Između ostalog, nove mjere propisuju ograničenje gostiju na privatnim proslavama i svečanostima na najviše 20 osoba, zabranu održavanja karmina i najviše 50 osoba na pogrebima te obaveznu evidenciju gostiju na svadbenim svečanostima. –Nadzor provođenja mjera i dalje vrši inspektorat civilne zaštite i policijski službenici, koji mogu izaći na teren i provjeriti situaciju – ističe Strnščak.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime