Nove investicije u Područnoj školi Banovo

0
Komunalac add

Učenici Područne škole Banovo novu su školsku godinu započeli u poboljšanim uvjetima. Tijekom ljetnih praznika u školi se radila renovacija krova te je za rad osposobljena još jedna dodatna učionica, tako da je i ova područna škola započela s nastavom u jednoj smjeni. –Naš je cilj da svi naši učenici krenu u jednosmjensku nastavu i to smo zasada uspjeli ostvariti u svim našim područnim školama. Radimo projekt i za matičnu školu i nadamo se skoro i jednoj smjeni u centralnom objektu – naglasio je ravnatelj matične Osnovne škole Krunoslava Kutena Žarko Popović.

Školu je danas obišao i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. –Mislim da je ovo lijepa priča za mještane Banova. Kao roditelj i ja bi volio da moja djeca nastavu pohađaju u jednoj smjeni odnosno prijepodne. Nadam se da ćemo kroz par godina riješiti i gorući problem izgradnje nogostupa u Banovu zbog sigurnosti djece – istaknuo je gradonačelnik Kralj.

Područnu školu Banovo pohađa 16 učenika od 1. do 4. razreda. Novim su uvjetima zadovoljni učenici i njihove učiteljice Andrea Štajminger i Nikolina Hudec Crnčić. –Jako smo sretni što smo uspjeli provesti jednosmjensku nastavu, naravno uz podršku matične škole i Grada. Nastava je puno kvalitetnija i lakše ju je izvoditi. Djeca se ujutro bolje koncentriraju i svakako im je lakše učiti u prijepodnevnoj smjeni – pojašnjava učiteljica 3. i 4. razreda Nikolina Hudec Crnčić te dodaje kako su odlično odgovorili i na izazov nastave u pandemiji. –Nemamo velikih problema. Nas je u školi malo, zatvorena smo i izolirana zajednica, djeca ne moraju u učionici nositi maske, mislim da se dobro snalazimo. 

Investicija vrijedna 129 tisuća kuna financirana je iz decentraliziranih sredstava za školstvo.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime