Nove hot spot točke u Farkaševcu

0
Komunalac add

Općini Farkaševac odobreno je sufinanciranje razvoja mreže WiFi pristupnih točaka pa će tako na području općine biti omogućeno novih 10 pristupnih točaka putem kojih će mještani moći besplatno koristiti internet.

Sredstva od 80.000 kuna, koliko će za ovaj projekt osigurati Zagrebačka županija, Općini su odobrena putem Javnog poziva, a u okviru projekta WiFi 4 Smart Green Ring, kojemu je cilj da se omogući jedinicama lokalne samouprave na području Zagrebačke županije postavljanje hot spot točki, odnosno WiFi mreže. Općina je iz vlastitih sredstava za ovaj projekt izdvojila dodatnih 21.867,40 kn.

Postavljanjem mreže stvorit će se temelj za otvorenu komunikaciju i bolju povezanost Zagrebačke županije uz implementaciju naprednih komunikacijskih tehnologija te besplatan pristup internetu za sve građane i posjetitelje, kao i viši životni standard i kvalitetniju uslugu – poručili su iz Općine.

Općina Farkaševac prijavila se na Javni poziv sa 6 lokacija, odnosno 10 pristupnih točaka i to u naseljima Brezine, Majur, Farkaševac i Žabnica. Lokacije su nogometna igrališta sa sportskim objektima i društveni domovi.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime