Nove cijene odvoza otpada

0
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Komunalac add

Komunalac Vrbovec danas je na svom Facebook profilu objavio informaciju kako građane uskoro očekuje povećanje cijene odvoza otapa. Nove cijene javne usluge sakupljanja otpada očekuju se od 1. ožujka 2022. godine.

Priopćenje objavljeno na Facebook stranici Komunalca prenosimo u nastavku:

“…stupio je na snagu NOVI ZAKON O GOSPODARENJU OTPADOM, koji propisuje novosti u sustavu sakupljanja otpada. Nažalost, zbog sve većeg porasta troškova sakupljanja i zbrinjavanja komunalnog otpada, primorani smo PODIĆI CIJENU USLUGE, U PROSJEKU ZA 10-20 KUNA – ovisno o tome koliko puta mjesečno predajete otpad. Unatoč poskupljenju, odvoz otpada u Vrbovcu će i dalje biti među najjeftinijim u Zagrebačkoj županiji.

Novi Zakon dijeli korisnike na kućanstva i pravne osobe koji će se zaduživati po drugačijim tarifama. Ukupna cijena otpada ovisit će o tome koliko puta mjesečno ćete predavati svoj otpad što znači da će se RAČUNI SMANJITI SVIMA KOJI RAZVRSTAVAJU OTPAD i smanje broj odvoza miješanog otpada. Prema tome nova cijena usluge će biti poticaj svima na sortiranje otpada, što nam je i moralna i zakonska obaveza.

Dobra vijest za naše UMIROVLJENIKE i SAMAČKA KUĆANSTVA je da se VRAĆA POPUST koji je prošlim zakonom bio ukinut. Grad Vrbovec preuzet će obvezu plaćanja računa u iznosu od 50% za kućanstva s jednim članom kao i kućanstva gdje su svi prijavljeni članovi stariji od 65 godina i imaju prijavljeno prebivalište na toj adresi. Grad u cijelosti preuzima troškove odvoza otpada za korisnike usluge koji prema propisima o socijalnoj skrbi imaju pravo na zajamčenu minimalnu naknadu.

Očekujemo da ćemo započeti s novim sustavom i novim cjenikom od 1. ožujka 2022. godine. Nadamo se razumijevanju i daljnjoj dobroj suradnji, kako bismo i dalje zajednički održavali i unaprjeđivali dobar sustav gospodarenja otpadom u našem kraju”.

Gostovanje direktora Komunalca Vrbovec Mate Jelića u programu Radio Vrbovca očekujemo sutra ujutro.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime