Nova životna zajednica za osobe s autizmom u Gornjem Vukšincu

0
Komunalac add

Udruga za autizam Zagreb, kroz projekt „Naš plavi svijet“, dobila je iz Europskog fonda za regionalni razvoj 8,2 milijuna kuna za rekonstrukciju, dogradnju i prenamjenu stare škole u Gornjem Vukšincu (općina Dubrava) u životnu zajednicu za odrasle osobe iz spektra autizma. Nakon Mostara (općina Dubrava) i zagrebačkoga naselja Sopnica-Jelkovec bit će ovo treća životna zajednica Udruge za autizam Zagreb. U njoj će biti smješteno osam odraslih osoba s poremećajem iz spektra autizma.

U ime partnera projekta, Općine Dubrava, konferenciji je prisustvovao zamjenik općinskoga načelnika Ante Grizelj. Zahvalio je Zagrebačkoj županiji, osnivaču OŠ Dubrava, što je dala suglasnost da se zgrada negdašnje područne škole u Gornjem Vukšincu prenamijeni u životnu zajednicu osoba s autizmom. –U današnje vrijeme školske zgrade u ruralnim sredinama često budu zapuštene i nagrđuju vizuru okoliša. Stoga veseli što će se zgrada škole u Vukšincu adaptirati – rekao je Grizelj, naglasivši važnost europskih fondova kojima se mogu financirati ovakvi, ali i drugi razvojni projekti u lokalnim zajednicama.

Osim rekonstrukcije, dogradnje i prenamjene zgrade nekadašnje škole u Gornjem Vukšincu, projekt „Naš plavi svijet“ obuhvaća i uređenje senzoričkoga parka za djecu vrtićke dobi i osobe s invaliditetom u samom središtu Dubrave. Provedba projekta počela je u srpnju ove, a završit će krajem 2022. godine.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime