Nova vozila za Dom zdravlja Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Patronažnim sestrama osam ispostava županijskoga Doma zdravlja i mobilnim palijativnim timovima koji od 1. lipnja rade u ispostavama Doma zdravlja u Samoboru, Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu uručeni su ključevi novih vozila. Ukupna vrijednost 11 vozila je 720.000 kuna, a nabavljena su decentraliziranim sredstvima Zagrebačke županije. Ključeve je medicinskim djelatnicama uručio župan Stjepan Kožić.

Vozila nabavljamo u kontinuitetu, a ove godine njihova je nabava proširena i na palijativu. Prepoznali smo potrebu palijativne skrbi, koja je potrebna sve većem broju osoba. Mislim da će ona značajno pripomoći i obiteljima i palijativnim pacijentima- rekao je župan dodavši da je Županija ove godine za rad ustanova u zdravstvu predvidjela u proračunu 60 milijuna kuna.

Dom zdravlja Zagrebačke županije, prema popisu prioriteta, svake godine raspisuje natječaj za nabavu novih vozila. Godišnje između 10 i 12 vozila.

Registrirali smo dvije nove djelatnosti, kućnu njegu i palijativnu skrb, tako da od 11 nabavljenih vozila osam ide za patronažu i kućnu njegu, a tri za potrebe timova palijativne skrbi. U ispostavama Doma zdravlja rade 52 patronažne sestre, imamo ugovoreno i 13 osoba za kućnu njegu i svi oni trebaju imati svoje vozilo –rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj Doma  zdravlja.

Župan Kožić je govorio i o ulaganjima Županije u energetsku obnovu ispostava Doma zdravlja.

Ugovoreni su radovi za energetsku obnovu ispostave Doma zdravlja u Vrbovcu. Radovi su vrijedni 2,1 milijun kuna, od čega je 50 posto osigurano iz fondova EU. Najesen kreće i obnova ispostave Doma zdravlja u Jastrebarskom. Radovi su vrijedni 2,5 milijuna kuna, od čega također 50 posto otpada na bespovratna sredstva EU, a ostatak financira Zagrebačka županija- istaknuo je župan.

(Foto: Zagrebačka županija)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime