Nova sredstva u prijelaznom razdoblju za LAG “Prigorje“

0
Komunalac add

Odlukom Ministarstva poljoprivrede LAG “PRIGORJE“ našao se među prvih deset od ukupno pedeset i četiri LAG-a na području Republike Hrvatske po visini sredstava koja su predviđena za korištenje u prijelaznom razdoblju od 2021. do 2023. godine.

Visina potpore za navedeno razdoblje iznosi 5.400.892,96 kuna za Mjeru 19 „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD)“. Važeći Program ruralnog razdoblja Republike Hrvatske je od 2014.-2020. godine, ovim sredstvima iz prijelaznog razdoblja osigurana su sredstva za poslovanje LAG-a i raspisivanje natječaja iz postojeće Lokalne razvojne strategije LAG-a “PRIGORJE“ do 2023. godine. Do tada je u planu izrada nove strategije i prelazak u sljedeće programsko razdoblje.

Iz LAG-a “PRIGORJE“ poručuju kako se planira raspisati natječaj za potpore poljoprivrednim gospodarstvima iz sredstava koja su dobivena temeljem sustava nagrađivanja te da se trenutno radi na dobivanju sredstava iz prijelaznog razdoblja i izmjenama strategije kako bi se moglo dodijeliti što više potpora na planiranom natječaju s obzirom na to da postoji vrlo veliki interes poljoprivrednika.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime