Nova školska godina u novom prostoru Kluba za djecu i mlade

0
Komunalac add

Početkom nove školske godine s radom je ponovno krenuo Klub za djecu i mlade Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec, odnosno produženi boravak učenika nižih razreda osnovne škole. Rad boravka organiziran je na novoj lokaciji, na adresi Brdo 3. Velika sala u zgradi Fine u suradnji s Gradom Vrbovcem preuređena je u ugodan prostor za boravak djece, u kojem će napisati zadaću te ostatak slobodnog vremena provesti u raznim aktivnostima i druženju.

Riječ je o našem višegodišnjem projektu, klub djeluje od 2016. godine. Ove godine dobili smo i 100 tisuća kuna za provedbu projekta prijavljenog na poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kojim će se unaprijediti rad kluba. Nadam se da će nam i ovaj novi prostor pružiti bolje uvjete za neke dodatne sadržaje – rekla je ravnateljica vrbovečkog Crvenog križa Jelena Mucko.

Produženi boravak učenika izvan škole samo je privremeno rješenje, do uvođenja takve usluge unutar naših osnovnih škola. –Projektirali smo proširenje OŠ Krunoslava Kutena i Marije Jurić Zagorke, vjerujem da ćemo to uspjeti realizirati uz pomoć EU fondova i zatim uvesti jednosmjensku nastavu u matičnim školama te produženi boravak organizirati u školi, kao što je i u drugim gradovima – rekao je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

Roditelji koji svoju djecu žele upisati u klub mogu se izravno obratiti na telefon: 092/355-9244 ili na adresu: info@gdck-vrbovec.hr.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime