Nova skladba Hrvoja Herčeka na Festivalu kajkavskih popevki

0
Komunalac add

Na Festivalu kajkavskih popevki koji se održava u Krapini 10. i 11. rujna, kao autor glazbe i teksta nove popevke sudjeluje Vrbovčanin Hrvoje Herček. Na večeri “novih popevki” u subotu predstavit će se skladbom “Još bum jemput zapopeval” koju će uz festivalski orkestar izvesti višestruki dobitnici Porina, vokalni ansambl “Gubec kvartet”.

Pjesma za mene ima veliku emotivnu vrijednost, jer je nastala spontano, usred hladne zimske noći, a inspirirana je životom meni dragog prerano preminulog prijatelja, glazbenika, vinogradara i pajdaša Darka Gotala. Upravo sam stihove napisao inspiriran njegovim životom te sam pjesmu posvetio njemu i svim našim preminulim pajdašima, prijateljima, glazbenicima, članovima legendarnog orkestra Limene glazbe Vrbovec koji su od 80-ih godina svirali sve do 2000-ih i družili se kao rijetko koja ekipa – istaknuo je Herček te dodao kako pjesma vrvi emocijama, ali nosi i poruku.

Meni je osobno jedna od najdražih koje sam do sad napisal, a nadam se da će se svidjeti i publici, osobito Vrbovčanima koji su poznavali i pokojnog Darka, ali i družili se s limenjacima na raznim feštama i na vrbovečkim bregima uz dobru popevku i još bolju vinsku kapljicu – poručuje autor.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime