Nova sjednica Gradskog vijeća

0
Komunalac add

U ponedjeljak, 27. veljače održat će se nova sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Na dnevnom redu sjednice je 21 točka. Vijećnici će između ostalog odlučiti o raspisivanju Javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području grada Vrbovca. – Državno zemljište napokon ide prema zakupu, mislim da se sada raspisuje prvih dvadesetak hektara, sva ona zemljišta koja su u privremenom zakupu. Žao nam je što je to toliko dugo trajalo, mislimo da je država napravila jedan loš zakon koji je usporio sustav. Sada je to ponovno prebačeno na gradove, što je dobro jer mi s tim upravljamo puno brže, no opet trebamo na svaki zarez ishoditi suglasnost od dvadesetak javnopravnih tijela. Natječaj se sada napokon raspisuje i krećemo u nekom pozitivnom smjeru – istaknuo je gostujući u našem programu zamjenik gradonačelnika grada Vrbovca Marko Belošević.

Na dnevnom je redu i donošenje Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja proizvodne poslovne zone Dijaneš. – Tamo je jedan investitor otkupio određeni broj čestica i koliko imamo saznanja, planira graditi fotonaponske elektrane. Investitor u potpunosti financira izradu ovog plana, stoga je Gradska uprava prihvatila njegov zahtjev i stavila točku na vijeće – rekao je Belošević.

Pred vijećnike dolazi i Izvješće o radu Komunalca Vrbovec, OJ za sakupljanje i deponiranje komunalnog otpada u 2022. godini kao i davanje suglasnosti Pučkom otvorenom učilištu Vrbovec za nabavu novog osobnog vozila na leasing. – Tijekom pandemije autoškola je bila na korak do gašenja, no situacija se sada promijenila. Autoškola ima novog voditelja, novog instruktora, velik je interes i nadamo se da će i dalje uspješno poslovati i obnavljati vozni park – naglasio je Belošević.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime