Nova pametna ploča u Područnoj školi Rakovec

0
Komunalac add

Učenici Područne škole Rakovec dobit će besplatne udžbenike financirane iz državnog proračuna, besplatne radne bilježnice i druge nastavne materijale koje će osigurati Općina Rakovec, a Zagrebačka županija financira novu pametnu pokretnu ploču.

Uz jednosmjensku nastavu, informatiku za sve učenike, robotiku, 3D printer te uz već postojeću e učionicu s pametnom pločom i tabletima financiranu iz Europskog fonda za regionalni razvoj, škola zahvaljujući Zagrebačkoj županiji dobiva još jednu pametnu ploču s kamerom koja omogućava video konferencije i prijenos nastavnih sadržaja, a što će biti od velike koristi za eventualnu ponovnu nastavu na daljinu.

Pametna ploča, kao suvremeno pomagalo u nastavi, ujedno usmjerava  učenike u korištenje najnovijih tehnologija. Napori općine Rakovec uz pomoć Zagrebačke županije rezultirali su nadstandardom obrazovanja u općini Rakovec.

Naši su ciljevi oduvijek bili dostupnost novih tehnologija i znanja za naše učenike, kako bi isti time razvijali kreativnost, ostvarivali osobne afinitete, a inovativnošću doprinosili zajedničkom napretku i budućnosti, posebno u ovim složenim okolnostima ugroze od koronavirusa. Ovime se pokazuje učinkovitost malih sustava, općina, jer je naša škola u općini Rakovec po standardu ispred nekih puno većih i bogatijih sredina, u čemu nam pomaže Zagrebačka županija, župan Stjepan Kožić, kao stalna potpora ravnomjernom razvoju – rekla je općinska načelnica Brankica Benc.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime