Nova kuća stradalim Peskovčanima

0
Komunalac add

Nakon što je 23. studenoga navečer obitelji Zlate i Drage Bencarić iz Peskovca vatra progutala krov nad glavom, selo je odmah reagiralo. Mjesni je odbor odmah krenuo u akciju prikupljanja pomoći svojim stradalim sumještanima. Uključila se i šira zajednica – Grad Vrbovec uplatio je 20.000 kuna, a Zagrebačka županija, preko Crvenoga križa, pomaže s 50.000 kuna. Tim je novcem nabavljen potreban građevinski materijal.

Budući da je statika kuće bila teško narušena, nije bilo druge, nego sve srušiti i krenuti od temelja. Upravo niču novi zidovi, a majstori se nadaju, posluži li vrijeme, do Božića to dovesti do „pod krov“.

Sabirna akcija, u međuvremenu, traje još uvijek u Peskovcu i svim susjednim selima. –Osim toga, tvrtka Bravel je obećala kupiti parkete i pločice za unutarnje uređenje. Javlja nam se veći broj ljudi dobre volje, koji žele donirati i određeni namještaj i kućanske aparate. Sudeći po tome, našoj Zlatici i Dragecu pomoći ćemo da što prije zaborave zlo, koje ih je zadesilo – kaže predsjednik MO Peskovec Marko Nevolić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime