Nova igrališta u Konaku i Samoborcu

0
Komunalac add

U Konaku i Samoborcu postavljena su nova dječja igrališta. Nastavak je to uređenja javnih površina po okolnim selima i ulaganja u ruralna područja.

Igralište u Konaku nalazi se uz društveni dom i uključuje četiri sprave za igru. Predsjednik MO Konak Zlatko Kamenarić nije krio zadovoljstvo projektom, naglasivši kako u selu imaju još planova za ovaj prostor.

Naravno da smo zadovoljni novim igralištem. Djeca su već isprobala sprave i svi se veselimo boravku na igralištu. Ujedno planiramo i uređenje nogometnog terena pored igrališta, na zadovoljstvo svih mještana – zaključio je Kamenarić. Igralište su obišli i članovi mjesnog odbora Ivan Kuljko i Goran Dragija te su i oni naglasili kako će novo igralište razveseliti i roditelje i djecu.

Član Mjesnog odbora Samoborec Stjepan Fotović istaknuo je kako najmlađi već uživaju u igri na novom igralištu.

Malo selo Samoborec ima dosta djece, rekao bih čak natprosječno s obzirom na veličinu sela i igralište nam je stvarno bilo potrebno. Dvije godine smo ovo pokušavali realizirati. Mještani su prezadovoljni i zahvaljuju se gradskoj vlasti što sada i djeca iz Samoborca imaju mjesto za igru i zabavu – rekao je Fotović te dodao kako iza društvenog doma, uz igralište, planiraju urediti i teren za mali nogomet, čime će biti zaokružena priča o prostoru za društvene aktivnosti za odrasle i djecu.

Na tek postavljenom igralištu zatekli smo djecu kako veselo isprobavaju nove sprave.

Igralište mi se jako sviđa, prilagođeno je svim uzrastima. Napokon mi sin ima mjesto za igru izvan kuće. Čini mi se kako su mu za sada najdraži penjalica i tobogan. U ovako malim mjestima ponekad je teško animirati malu djecu, a sada će nam svima biti puno zabavnije – izjavila je Ivana Salopek iz Samoborca, zahvalivši Stjepanu Fotoviću na velikom trudu pri realizaciji projekata važnih za ovaj kraj.

Vrijednost radova na oba igrališta je oko 125 tisuća kuna, a gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj naglasio je kako mu je drago što se i u ovom mandatu nastavlja uređenje igrališta na našem području.

Napokon nastavljamo s uređenjem igrališta nakon kaj smo u prvom mandatu uredili čak 14 dječjih igrališta. Drago mi je da će se djeca iz Samoborca i Konaka od sad moći igrati i u svojem selu. Ove godine zahvaljujući Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke postavljene su nove sprave na igrališta kod škola u Negovcu i Poljani, a grad je završio velike radove na rukometnom igralištu u centru. Sljedeće godine planiramo pojačati s uređenjem igrališta i nadam se da ćemo sagraditi barem četiri nova igrališta – dodao je.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime