Nova akcija dobrovoljnog darivanja krvi

0
Foto: Crveni križ
Komunalac add

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec objavilo je nove termine akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcije u Vrbovcu, u Ulici poginulih branitelja, održat će se u ponedjeljak, 07. kolovoza od 12 do 18 sati, utorak, 08. kolovoza od 12 do 18 sati te u srijedu, 09. kolovoza od 12 do 17 sati. Akcija darivanja krvi u Dubravi održat će se u četvrtak, 10. kolovoza od 14 do 18 sati u Restoranu Sablić.

Tijekom ove akcije provodit će se i postupak uzimanja uzorka za tipizaciju kako bi se detektirao potencijalni donor krvotvornih stanica koje su neophodne za liječenje šestogodišnjeg dječaka Karla Svetine koji se bori s opakom leukemijom, za kojeg u hrvatskom/europskom registru krvotvornih matičnih stanica trenutno ne postoji podudarni donor. Napomenimo da je Karlova majka zaposlenica PIK-a Vrbovec te će se dio zaposlenika odazvati tipizaciji.

Karlo isto želi život, a život žele i drugi bolesnici koji trebaju krv, zato se odazovite akciji dobrovoljnog darivanja krvi i tipizacije – poručuju iz vrbovečkog Crvenog križa.

Davanju uzorka za tipizaciju mogu se odazvati sve osobe u dobi od 18 do 40 godina.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime